Deze pagina wordt mogelijk gemaakt door bedrijven en organisaties uit Culemborg e.o.

Omdat jouw kind het meest bijzonder is

In de kinderopvang wordt iedere dag door pedagogisch medewerkers er alles aan gedaan om ieder kind te zien, te begeleiden en te stimuleren. Ieder kind heeft eigen behoeftes, onder andere afhankelijk van de leeftijd.

_BT Clear

Jouw baby heeft vooral behoefte aan een veilige, warme omgeving. Het is heel belangrijk dat een baby zich kan hechten aan vaste gezichten. In de kinderopvang zijn daarom duidelijke regels gemaakt voor het aantal verschillende medewerkers dat een baby begeleidt in de opvang.

Na de eerste verjaardag van je kind, is hij een dreumes en wordt hij steeds minder afhankelijk van constante zorg. Je kind ervaart dat hij een eigen persoon is en ontwikkelt een eigen wil. Het omgaan met het kind komt steeds meer in het teken te staan van opvoeding naast de verzorging. Vanaf anderhalf jaar kun je zien dat de ontwikkeling van de fijne bewegingen een spurt neemt. Ook gaat een dreumes steeds meer dingen zeggen of herhalen. Er zijn veel onderlinge verschillen in de taalontwikkeling tussen kinderen. Deze verschillen zijn heel normaal. De kinderopvang heeft een belangrijke rol in het stimuleren van de taalontwikkeling en motorische ontwikkeling in deze levensfase.

Dan wordt jouw kind peuter. Een peuter is heel trots op zichzelf en denkt dat de wereld om hem draait. Peuters zijn zeer geïnteresseerd in andere kinderen. Samen spelen met andere kinderen van dezelfde leeftijd is echter nog moeilijk. Je kind is nog erg op zichzelf gericht en vindt het moeilijk een ander kind met zijn speelgoed te zien spelen.

Op het kinderdagverblijf of de peuteropvang stimuleren we kinderen tot samenspel en zijn we dagelijks bezig met de verdere ontwikkeling van het kind in voorbereiding op de overstap naar de basisschool. Als een kind eenmaal naar school gaat, is de rol van de pedagogisch medewerker vooral een spelbegeleider, coach en luisterend oor van kinderen. In een gezellige en uitdagende omgeving worden de talenten van de kinderen verder ontwikkelt.

Kinderopvang KaKa biedt in de gemeente Culemborg peuteropvang aan voor kinderen van 2-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-12 jaar op drie verschillende scholen.

Voor meer informatie over de werkwijze en het aanbod van Kinderopvang KaKa kunt u een kijkje nemen op de website www.kaka.nl of bellen naar 0521-700240.

_BT Clear

Op Ronald kun je rekenen

Ronald Boomhouwer (57) werkte bijna 30 jaar bij Werkzaak Rivierenland. Vier jaar geleden begon Ronald bij de Vink Groep in Culemborg. “Ik wilde meer! Ik voelde een enorme drang om ‘naar buiten’ te gaan. Nu heb ik een vaste baan én een eigen appartement!”

_BT Clear

Met diagnose Asperger kon ik verder

Ronald is intelligent en kon altijd al goed leren. In de omgang met anderen ondervindt hij van jongs af aan strubbelingen. “Ik zat zes jaar werkloos thuis voordat ik bij Werkzaak begon op de afdeling Administratie. Op 42-jarige leeftijd werd ik ziek. Toen kwam de diagnose: het syndroom van Asperger. Een vorm van autisme. Toen ik dit wist kon ik verder.“

Jeroen Vink, directeur Vink Groep in Culemborg, zocht een financieel administratief medewerker: “Werkcoach Mat van IJzeren stelde Ronald aan ons voor. We wisten niet wat we konden verwachten. Ronald was stil en begreep onze humor niet. Dat is nu wel anders!” Ronald lacht: “Bij de Vink Groep leerde ik communiceren en grapjes begrijpen. Ik voel mij op mijn plek en ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Ik ben blij met deze kans en ik hoop hier tot mijn pensioen te blijven.”

Een ware transformatie

Jeroen is blij met Ronald: “Ronald startte 8 uur per week op de financiële administratie. Zijn werk is ongelofelijk nauwkeurig. Precies wat ik zocht! Hij maakt facturen, boekt ze in en doet de BTW-aangifte. Ik kan op Ronald rekenen! Ik bood Ronald daarom een vast contract aan!”

Werkcoach Mat van IJzeren is trots: “Ronald zit helemaal op zijn plek. De medewerkers van de Vink Groep hebben Ronald volledig omarmd en dat is prachtig om te zien!

Mijn complimenten voor Jeroen hoe hij Ronald heeft laten opbloeien. Ook privé. Ronald kon door zijn baan een eigen appartement kopen. Jeroen hielp hem met verhuizen. ”

Nooit te laat

Ronald wil anderen motiveren ook de stap te nemen. “Het is nooit te laat en je bent nooit te oud om te leren als je iets echt wil! Kijk naar mij, het is mij ook gelukt!”

_BT Clear