Scootmobiel nodig? U kunt hem lenen bij de Scootmobielpool

Een scootmobiel lenen is erg handig, als u hem maar af en toe nodig heeft. U heeft geen stalling nodig en heeft geen omkijken naar onderhoud. U rijdt altijd op een scootmobiel die goed onderhouden en verzekerd is.

U moet zich eerst aanmelden bij de Scootmobielpool

Dat doet u door 088 933 29 00 te bellen. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. U doet eerst een rijvaardigheidstraining, zodat u veilig en verantwoord kunt rijden. De training is gratis.

U moet een scootmobiel reserveren

Dat doet u voor 15.00 uur op de dag voordat u de scootmobiel nodig heeft. U hoort dan direct hoe laat de scootmobiel bij u thuis wordt bezorgd. En wanneer hij weer wordt opgehaald.

Mevrouw Boerman is blij met de Scootmobielpool:

“Ik had eerst een eigen scootmobiel. Die was oud en versleten. En eigenlijk heb ik een scootmobiel alleen maar op dinsdag nodig om naar de markt te gaan. De Scootmobielpool is voor mij dus écht een uitkomst. Ik houd ruimte over in mijn schuurtje en van de rijvaardigheidstraining heb ik weer nieuwe dingen geleerd.”

Zo veel vragen …
Een cliëntondersteuner kan u helpen

Er zijn veel mogelijkheden om zorg en hulp te krijgen. Er zijn veel wetten en regels. U heeft vaak contact met de gemeente. Het valt niet altijd mee om alles te regelen. Misschien vindt u het prettig als iemand u helpt om keuzes te maken en meegaat naar de gemeente. U kunt gratis hulp vragen aan een onafhankelijke cliëntondersteuner. Cliëntondersteuners werken niet voor de gemeente. Ze nemen geen besluit over uw aanvraag voor hulp of voor een voorziening. Zij kunnen u wel het beste advies geven. Over maatschappelijke ondersteuning, zorg, jeugdzorg, onderwijs, welzijn, wonen of werk en inkomen. De cliëntondersteuner kijkt samen met u welke oplossing het beste bij uw situatie past. Hij of zij kan u ook de weg wijzen naar activiteiten en hulpverleners in uw buurt.

U vindt meer informatie op www.apeldoorn.nl/clientondersteuning.

Op zoek naar zorg
of hulp?

U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Maar soms lukt het niet om bepaalde dingen zelf te doen. Misschien kunt u dan hulp krijgen.

  • U heeft moeite uw huis schoon te houden. Dan kunt u misschien hulp in de huishouding krijgen.
  • U kunt boodschappen laten bezorgen. Of iemand anders kan de boodschappen voor u halen.
  • U heeft een lichamelijke beperking. Een kleine aanpassing in huis of een hulpmiddel kan dan meer gemak geven. En soms ook meer zelfstandigheid.
  • U kunt door een beperking niet reizen met een ‘gewoon’ vervoermiddel zoals bus, auto of fiets. Soms is dat op te lossen met een aanpassing aan uw eigen vervoermiddel. Soms is er ander vervoer nodig, zoals een
    scootmobiel of PlusOV waarbij u samen reist met anderen.

Bij het Wmo-loket kunt u terecht voor informatie en advies. En als dat nodig is kan het Wmo-loket u helpen met het regelen van hulp of hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn.nl/wmo-loket.

Pas uw woning aan als u nog fit bent

U kunt zelf wat doen om langer zelfstandig thuis te wonen. Wel zo fijn om niet afhankelijk te zijn van de hulp van anderen. Op www.mijnhuisopmaat.nl leest u alles over een leven lang veilig en comfortabel wonen.

Wist u dat 30% van de 65-plussers in N ederland ten minste 1 keer per jaar valt? De oorzaak is vaak een struikelpartij in of bij de woning. Bijvoorbeeld door een oneffen tuinpad, te hoge drempels, een gladde vloer of een gevaarlijke trap. Voorkom valpartijen! Pas uw woning aan!

Doe de Huistest

Dan ziet u de ‘zwakke plekken’ van uw woning. Na de test krijgt u een advies op maat, dat u verder kan helpen uw woning veiliger en comfortabeler te maken.
En het risico op vallen te verkleinen. U vindt de Huistest op www.mijnhuisopmaat.nl/test.

Technologie helpt u

Domotica, u heeft er vast wel eens over gehoord. Het is techniek voor in huis om uw veiligheid of gemak te vergroten. Dit kan op allerlei manieren. Met een afstandsbediening of timer doet u met 1 druk op de knop lampen of apparatuur aan of uit. Of doet u de gordijnen makkelijk open en dicht. Met een video-intercom bij de voordeur kunt u zien wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld. Er zijn ook gaskranen die automatisch het gas afsluiten. Een veilig gevoel! Het mooie is dat deze technologie niet altijd duur hoeft te zijn. En in veel gevallen kunt u het zelf aanbrengen.

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear