Deze pagina wordt mogelijk gemaakt door bedrijven en organisaties uit Zaanstad e.o.

_BT Clear

Gezamenlijke inzet voor mensen die zorg nodig hebben in Zaanstreek Waterland


De zorg blijft altijd doorgaan, ook tijdens een pandemie. De organisaties Evean, De Zorgcirkel, Pennemes,  Mennistenerf en Stichting Wonen & Zorg Purmerend werken nauw samen om de zorg voor mensen die dat nodig hebben te waarborgen. Ook in deze corona- crisis zetten wij alles op alles voor dit doel. Door met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen en op regionaal niveau afspraken te maken kunnen we er ook tijdens deze crisis voor u en uw naasten zijn.


Vaccinatie helpt in de strijd tegen corona. Inmiddels zijn de eerste vaccinaties bij bewoners van woonzorgorganisaties en verpleeghuizen en een deel van onze medewerkers gezet. En ook de vaccinatie van thuiswonende ouderen door huisartsen wordt opgestart.

De coronacrisis vraagt veel van u en van een ieder van ons. Als zorgaanbieders in Zaanstreek-Waterland willen we u danken voor uw begrip, medewerking en medeleven in deze periode. Want zorgen voor mensen, dat doen we samen!

Deze foto is gemaakt vóór de coronacrisis uitbrak. Zorgmedewerkers dragen conform de maatregelen een mondneusmasker.

Informatiepunt van De Bieb:

Wij helpen u graag!


“Fijn dat we zo snel een afspraak konden maken voor hulp met de aanvraag van een WW-uitkering bij UWV. Ik belde gisteren naar het Informatiepunt en kon vandaag al terecht.”


Internet wordt steeds meer gebruikt om zaken te regelen. Winkels verkopen hun producten online, actuele informatie over het openbaar vervoer verschijnt in apps en de laatste voorspelling over wanneer het gaat regenen wordt online aangeboden. Ook de overheid communiceert het liefst digitaal met ons.

Digitale communicatie kan snel en handig zijn, maar niet iedereen vindt het even simpel te gebruiken. Hoe kom je aan een digitaal overzicht van je bankrekening? Op welke manier kan je de belastingdienst laten weten dat ze je inkomen te hoog hebben ingeschat? Hoe leg je vast wat er met je organen mag gebeuren na je dood?

“Mijn broer deed altijd mijn belastingaangifte. Nu wilde ik hem zelf doen, maar ik wist niet hoe hij de verdeling tussen mij en mijn partner deed. Heel erg bedankt voor de uitleg en dat we samen de gunstigste verdeling hebben gemaakt. Ik kom volgend jaar weer!”

Voor al dit soort vragen, en meer, kan iedereen in de Zaanstreek gebruik maken van het gratis Informatiepunt van De Bieb.

“Via deze mail wil ik jullie allemaal bedanken voor de service van het Informatiepunt bij De Bieb in Zaandam. Jullie hebben me met veel zaken met veel succes geholpen en zijn betrouwbaar en eerlijk. Ik wil jullie graag bedanken voor alles.”

Wellicht tot snel!

Team Informatiepunt
De Bieb voor de Zaanstreek

(075) 617 22 52
W (075) 617 22 52
debieb.nl/informatiepunt

_BT Clear

_BT Clear

Leren omgaan met hersenletsel


Martijn Dekker en Dennis Kruithof liepen beiden door een verkeersongeval hersenletsel op. Dagelijks ondervinden zij de blijvende gevolgen daarvan, zoals verminderde concentratie, vermoeidheid en snelle overprikkeling. Hoe gaan ze daarmee om?


Martijn: “Aan het ongeluk 12 jaar geleden hield ik ook een dwarslaesie over. Aan het leven in een rolstoel was ik snel gewend, maar het duurde minstens zeven jaar om te accepteren dat mijn oude ‘ik’ nooit meer zou terugkomen. Want dat is wat hersenletsel met je doet. Door de blijvende veranderingen wordt je nooit meer wie je daarvoor was. Mijn ‘korte lontje’ als ik overprikkeld raakte, bleef mij nog wel parten spelen. Ik heb inmiddels geleerd de signalen die daaraan vooraf gaan te herkennen, zodat ik niet meer ontplof.”

Dennis liep twee jaar geleden hersenletsel op toen hij inreed op een stilstaande vrachtwagen. Hij herkent veel in Martijns verhaal.

Hij leerde Martijn kennen in Krommenie, waar Martijn het behandelprogramma Hersenz afrondde, dat hijzelf net begon. “Lichamelijk hield ik niets aan het ongeluk over, maar die aanrijding veranderde mijn leven wel in één klap. De minste inspanning zorgt voor een enorme vermoeidheid. Ik ben gedwongen mijn bezigheden te doseren en rust te nemen, wat niet meevalt als zelfstandig ondernemer. Ik deed alles altijd in de hoogste versnelling. Nu leer ik hoe ik mijn leven omschakel naar de tweede versnelling.”
Martijn en Dennis zijn het met elkaar eens. “Je kunt met hersenletsel leren leven en dat is dubbel en dwars de moeite waard!” Meer informatie vind je op www.hersenz.nl.

Martijn (links) en Dennis (rechts) leren optimaal te leven met beperkte energie.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:



_BT Clear