_BT Clear

Zorg voor je kind na corona!

Sinds maart 2020 leven we in de wereld met het coronavirus. Voor iedereen is het leven in kleine of grotere mate veranderd. Maar wat betekent dit nu voor je kind?

De gevolgen zijn voor ieder kind anders. Uit onderzoek blijkt dat kinderen tijdens en na de lockdown onder andere slechter gingen slapen, meer boosheid ervaarden en zich somberder voelden. Dat is niet zo raar als kinderen juist willen ontdekken, spelen en plezier maken, maar die vrijheid was er ineens niet meer. En de oudere jeugd wil juist elkaar ontmoeten.

De veerkracht en de weerbaarheid van kinderen is groot, alleen heeft het soms extra ondersteuning nodig. Hoe geef je je kind die ondersteuning? Praat met je kind: praat over wat er gebeurt en gebeurd is door corona. Heeft de lockdown gevolgen gehad en hoe gaat het nu op school? Op school komt corona nog steeds regelmatig voor. Praat daarover. Bedenk nieuwe activiteiten: Help je kind en bedenk samen nieuwe dingen om te doen. Contact met leeftijdsgenoten: Moedig je kind aan om contact te zoeken met leeftijdsgenoten. Stel voor om vrienden thuis uit te nodigen bijvoorbeeld. Normaal ritme: Is je kind somber en blijft je kind het liefst in bed liggen? Probeer het normale ritme aan te houden. Daardoor voelt je kind zich uiteindelijk beter.

Maak je je zorgen om je kind of heb je een vraag?

Neem contact op met het CJG, mail naar [email protected] Afspraak maken met een pedagoog: www.opvoedspreekuur.nl

Heb jij hulp nodig op financieel gebied?

Pieter belandt door omstandigheden op straat en in de financiële problemen. Als hij met behulp van de woningbouwvereniging een huis vindt, weet hij dat hij aan de slag moet met zijn geldproblemen. De gemeente wijst Pieter op Humanitas Thuisadministratie.

De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen mensen met financiële problemen weer grip te krijgen op hun geldzaken. Wat je vragen ook zijn, in elke fase van je leven, onze hulp is erop gericht om je eigen financiële regie weer terug te krijgen of te verbeteren.

Samen maken we je post open, zetten we je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan we na waar je recht op hebt en maken we een overzichtelijk huishoudboekje waar jij mee kan werken. Mocht je situatie zo zijn dat zelfstandigheid nog ver weg lijkt omdat je in een schuldhulptraject dreigt te raken of bijvoorbeeld een vorm van bewindvoering nodig hebt, ook dan weten we wat we moeten doen. We begeleiden je totdat de nieuwe situatie goed werkt. De vrijwilligers van de Thuisadministratie voeren zelf geen schuldhulpverlening of bewindvoering uit. We staan aan de zijde van degene met de financiële problemen. Heb je nog géén financiële problemen, maar wel vragen die met je administratie te maken hebben, dan kan je ook bij ons terecht.

Bij Humanitas Thuisadministratie ben je welkom als je ondersteuning wilt. Maar ook als je verstand hebt van financiële administratie en als vrijwilliger iets wilt betekenen. De coördinatoren van Humanitas Thuisadministratie Purmerend beantwoorden graag jouw vragen: telefoon: 06-35121022 of e-mailadres: [email protected].

_BT Clear

10 voor Toekomst Ambulante Gezinsbegeleiding

De Gezinscoaches van ‘10 voor Toekomst’ begeleiden gezinnen met problemen op meerdere leefgebieden.
Liesbeth vertelt hoe zij en haar team te werk gaan.

Liesbeth kwam bij Hennie en haar gezin terecht om ondersteuning te bieden. Deze alleenstaande moeder woonde met haar twee jonge kinderen in een vrijwel leeg huis, er was veel stress en er werd vaak geschreeuwd waardoor buren overlast ervaarden.

“Ik heb er in eerste instantie voor gezorgd dat het huis werd ingericht en we zijn in gesprek gegaan met de buren en Woningbouwvereniging,” vertelt Liesbeth. Eén van de kinderen heeft een verstandelijke beperking, Liesbeth zorgde dat dit kind de juiste ondersteuning kreeg en ging ook met andere opvoedvragen aan de slag. Ook werden de financiën en administratie aangepakt.

Hennie kreeg adviezen en tips zodat ze haar administratie voortaan zelf kan doen. “Vervolgens heb ik haar geholpen om haar netwerk te betrekken, want Hennie stond er helemaal alleen voor,” vertelt Liesbeth.

“Als Gezinscoach ben je een rustgevende factor, ik help mensen om weer dichterbij zichzelf te komen zodat ze hun problemen aan kunnen pakken. Bij Hennie bleven de problemen zich opstapelen, maar toen ze hulp kreeg, kwam er een eind aan een warboel met veel stress. We zetten mensen in hun kracht en wijzen ze de juiste weg, zo maken wij het verschil,” aldus Liesbeth.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdelingsmanager Miriam Olivier via [email protected] of lees verder over onze aanpak op de website: www.legerdesheils.nl/zorg/10-voor-toekomst.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear