Jouw CJG

_BT Clear

Welkom bij
CJG Ridderkerk

Ineke Mientjes is al sinds 2010 locatiemanager van CJG Ridderkerk. Na een carrière in de jeugdhulpverlening vond ze het mooi om de overstap te maken naar preventieve zorg. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kan ze haar passie kwijt voor alles rondom opvoeding. Ineke heeft twee volwassen kinderen en kreeg in september haar eerste kleinkind. Ze vertelt graag iets over haar CJG.

Stapje harder

“Het eerste waar ik aan denk als ik CJG Ridderkerk moet omschrijven? Dat iedereen hier altijd welkom is. We hebben inloopspreekuren waarbij iedereen kan binnenstappen met vragen over opvoeden en opgroeien. Ouders kunnen altijd snel terecht voor het maken van een afspraak. En ik ben natuurlijk erg trots op alle medewerkers. De jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, pedagoog en lactatiekundige, maar ook de coördinatoren en assistenten. Allemaal zijn ze erg betrokken bij de zorg voor ouders en kinderen en altijd bereid een stapje harder te lopen als het moet.”

Groot aanbod

“Ook leuk om te noemen, is de goede samenwerking die we hebben met partners. Bijvoorbeeld binnen het project Vet Gezond.

Hierin werken we samen met basisscholen, een welzijnsorganisatie, een diëtiste en een fysiotherapeut aan het terugdringen van overgewicht bij kinderen. We bieden ook themabijeenkomsten aan, onder meer over zindelijkheid of mondzorg. Of volg preventieve training bij ons. Bijvoorbeeld over meer weerbaarheid of een goede hechting met je kind.”

Geen vraag is te gek!

“De meeste vragen beginnen met: ‘Is het normaal dat …’, vul maar in. En in bijna negen van de tien gevallen is het antwoord ja. Ja, het is normaal dat je kind verdrietig is als je gaat scheiden, en ja het is normaal dat je als puber vragen hebt over je lichaam. En als je even hulp nodig hebt, bijvoorbeeld van onze pedagoog of onze vrijwilligers van Home-Start, dan is dat ook normaal. Sterker nog, daar zijn we voor!”

“Ons aanbod is groot en we helpen graag. Bijvoorbeeld met een themabijeenkomst over zindelijkheid.”

_BT Clear

  Jan Luykenstraat 8c
   088 - 20 10 000
  centrumvoorjeugdengezin/ridderkerk

_BT Clear