Samenwerken zodat we sneller de zorg kunnen geven die u nodig heeft

Nieuwe werkwijze,

nieuwe kansen

Teamleden van het gebiedsteam zijn er klaar voor

Voor ons zijn de veranderingen, net als voor u, enorm. Maar wij hebben al een voorsprong omdat we al even bezig zijn met de veranderingen. Voor u zijn de veranderingen nieuw. Wij gaan bekijken hoe we u kunnen ondersteunen bij het zoeken naar oplossingen voor de problemen waar u tegenaan loopt in het dagelijks leven.

Op het moment dat u een probleem heeft op het gebied van het huishouden, wonen, werken, financiën, opvoeding kunt u zich melden bij het gebiedsteam. Eén van de teamleden zal zich daarna bij u melden om een huisbezoek bij u te brengen en de problemen door te spreken. In dit gesprek kijken we met u mee naar de mogelijke oplossingen voor uw probleem. Daarnaast bespreken we met u hoe u het op andere gebieden heeft geregeld. Wat gaat er goed? Zijn er nog andere zaken die spelen en die mogelijk invloed hebben op uw situatie. Zou u ook iets voor een ander kunnen betekenen?

“In gesprek met elkaar blijkt dat we elkaar kunnen helpen”

Een voorbeeld uit de praktijk is dat tijdens een gesprek bleek dat mevrouw niet altijd haar boodschappen kon doen. De buurvrouw kon dit niet overnemen omdat ze net een baby had gekregen. Door de mensen bij elkaar te brengen en in gesprek te gaan bleek dat ze elkaar konden helpen. Tijdens het boodschappen doen bleef de baby bij de buurvrouw. Ze leren elkaar nu kennen en doen vaker een beroep op elkaar omdat ze beiden iets te bieden hebben.

“Samen kunnen we veel meer bergen verzetten dan we nu soms denken”

De oplossingen voor uw probleem zijn niet altijd alleen maar te vinden bij de professionele zorginstanties, maar ook zeker bij u zelf en uw omgeving. Samen kunnen we veel meer bergen verzetten dan we nu soms denken.

Leden van het gebiedsteam Memameradiel;
Thomas Frijling en Klaasje Sikkema.

Vragen? Bel het gebiedsteam: (0518) 45 23 46

Ontvangt u PGB? Dan kan dat na 2015 veranderen

Met het gebiedsteam bespreekt u wat uw hulpvraag is. Samen bedenkt u een passende aanpak. Dit kan in de vorm van ‘zorg in natura’ of via een persoonsgebonden budget (PGB).

Voor alle mensen met PGB komt er trekkingsrecht. Dat betekent dat u het PGB-geld niet meer zelf ontvangt. U stuurt de rekening naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB). En die betaalt de rekening na goedkeuring.
PGB zorg moet voortaan aan twee eisen voldoen.
1. U kunt uw budget goed beheren.
2. U koopt goede en veilige zorg in.
Met deze veranderingen wil de overheid de regie over de zorg terug geven aan de cliënt. En de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Ontvangt u PGB via de zorgverzekering?
Dan krijgt u informatie over de veranderingen via de zorgverzekering.