Bibliotheek De Domijnen - Ligne 2 - 6131 MT Sittard
Leeswinkel Geleen - Salmstraat 31 - 6161 EL Geleen
Leeswinkel Born - Prins Bisdomstraat 7- 6121 JE Born
Leeswinkel Beek – Prins Mauritslaan 25 – 6191 EC Beek
Leeswinkel Stein – Heerstraat Centrum 38 – 6171 HW Stein

www.dedomijnen.nl/bibliotheek

Bieb Bieb Hoera, het is feest in de bibliotheek. We hebben veel leuks voor je in petto! Jij komt toch zeker ook! Van astronaut tot dokter en van zangeres tot YouTuber; deze keer staat de Kinderboekenweek in het teken van dromen over wat je later wil worden.

Beroependag

woensdag 6 oktober van 14.00 tot 16.00 uur
Tijdens de openingsmiddag hoor je mensen vertellen waarom hún beroep het allerleukst is. Je kunt zelfs een kijkje nemen in een echte grote brandweerwagen of politieauto op het Ligneplein in Sittard. Ook bij de andere bibliotheken staat een beroep centraal. Laat je verrassen!

Beroepenspel

Wil jij een drakentemmer worden?
In dit spel voor smartphone of tablet, kom je terecht in een aantal werelden waarin je veel leert over verschillende beroepen. Ook over fantasieberoepen, dus dolle pret.

Mysteriespel

Een eigenaardige bal, een onzichtbaar drankje en een op hol geslagen huis. Er gebeuren vreemde dingen in deze game! Verzamel de hints en kies de juiste beroepen, zo kom je telkens een stapje dichter bij de oplossing.

Green screen en game Worden wat je wil

Via deze game ontdek je het beroep dat het beste bij je past. Natuurlijk is dat een beroep dat voorkomt in een leuk kinderboek. Hoe ga jij op de foto met het green screen?

We gaan op alle locaties voorlezen en er liggen kleur- en knutselplaten klaar. Op 17 oktober 14.00 uur kun je naar een leuke schouwburgvoorstelling in Sittard: VET Kindercabaret. En we vertonen leuke kinderfilms in het Filmhuis. Welke? Dat blijft nog even een verrassing. Over film gesproken: op 28 en 29 oktober is de 1e editie van het Filmblik festival met films en workshops van
11.00 – 15.30 in Filmhuis De Domijnen.

Lid worden van de bibliotheek is helemaal gratis tijdens de Kinderboekenweek, want dan betaal je geen inschrijfgeld (tot 18 jaar). We hebben supergave leesboeken, makkelijk lezen boeken, informatieve boeken, tijdschriften, te veel om op te noemen. En je kunt ook nog eens e-books lenen met je pasje. Doen dus!

Bekijk het volledige programma op www.dedomijnen.nl/bibliotheek/agenda.

Meer info via [email protected]
of bel 088 - 599 56 00

_BT Clear