Jouw CJG

_BT Clear

Welkom bij
CJG Maassluis

Mark Hoogenberg is sinds januari 2019 locatiemanager van CJG Maassluis. Een mooie nieuwe stap na een carrière van 20 jaar in de jeugdzorg. Mark woont in Schiedam en is getrouwd met de moeder van zijn vier kinderen: een tweeling (jongens) van 15, een zoon van 17 en dochter van 21. Hij vertelt graag over zijn CJG.

Aansluiten bij wat leeft

“Ik ben nog maar kort locatiemanager in Maassluis, maar lang genoeg om te merken hoe goed de sfeer hier is. Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft een fijne samenwerking met de gemeente en andere partners. Zo kunnen we goed aansluiten bij wat er leeft in Maassluis, bijvoorbeeld tijdens huiskamerbijeenkomsten. We worden dan uitgenodigd door een groep inwoners van Maassluis om iets te komen vertellen over opvoeden of opgroeien. Bijvoorbeeld als je je geen raad weet met je peuter of puber. Dit doen we onder meer in samenwerking met stichting Aanzet, de Voedselbank en VluchtelingenWerk, en we staan altijd open voor nieuwe partners.”

Snelste weg naar de juiste hulp

“Onze jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, (ortho)pedagoog, assistenten en secretaresses hebben een schat aan ervaring en staan voor iedereen klaar.

Wat daarbij helpt, is dat velen van hen zelf uit Maassluis komen. Doordat ze hier goed bekend zijn, kennen ze de snelste weg naar de juiste hulp. Een van onze jeugdverpleegkundigen werkt om die reden ook een dag per week bij het VraagRaak. Ook zijn we regelmatig te vinden op alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in Maassluis.”

Geen vraag is te gek!

“Wat ik heel belangrijk vind, is dat mensen ons goed weten te vinden. Dat ze niet schromen om contact op te nemen als ze vragen hebben over de gezondheid, het opvoeden en het opgroeien van hun kind. Of het nu gaat over huilen, borstvoeding, zindelijkheid, of over schermgebruik, seksualiteit of schoolprestaties: geen vraag is te gek, we staan altijd voor je klaar.”

“We helpen graag met alle opvoed- en ontwikkelings- vragen en staan voor iedereen klaar.”

_BT Clear

  Vincent van Goghlaan 6
   088 - 20 10 000
  centrumvoorjeugdengezin/maassluis

_BT Clear