Jouw CJG

_BT Clear

Welkom bij
CJG Goeree-Overflakkee

Petra van den Hoek is sinds januari 2019 locatiemanager van CJG Goeree-Overflakkee. Na negen jaar als manager van CJG Nissewaard schoof ze een plaatsje op, dichter bij huis. Ze woont op Schouwen-Duiveland en is moeder van twee volwassen zoons. Er zijn geen kinderen meer in en om het huis, maar Petra hoopt wel op kleinkinderen. Ze vertelt graag iets over haar CJG.

Ons kent ons

“Ik ben nog maar kort locatiemanager op Goeree, en het voelde meteen vertrouwd. De sfeer doet me denken aan Schouwen-Duiveland, het gevoel van ons kent ons. Daar gaan we als Centrum voor Jeugd en Gezin in mee. Je kunt altijd even binnenlopen als we er zijn, en we doen veel moeite om je te helpen. Dat komt bijvoorbeeld ook terug in de vele plaatsen waar we consultatiebureau houden.”

Altijd in de buurt

“Ons doel is zo veel mogelijk aansluiten bij wat gezinnen willen, fijn vinden en nodig hebben. Om goed bereikbaar en zichtbaar te zijn, werken we veel samen met andere partijen. Op de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs nemen we bijvoorbeeld deel aan de zorgteams. Zo hebben leerlingen een vast aanspreekpunt als het even minder gaat, en kunnen leerkrachten altijd overleggen.”

Extra ondersteuning

Ouders met een huilbaby ondersteunen we extra. We begrijpen heel goed hoeveel impact dit heeft op een gezin. In samenwerking met het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis hebben we de huilbabypoli opgericht, waar we samenwerken met verschillende specialisten. In de eerste plaats kijken we of het kind zich goed ontwikkelt, maar de ouders zijn voor ons net zo belangrijk. Met tools die we op de poli aanreiken, wordt een kind hebben weer iets leuks.”

Geen vraag is te gek!

“Iedereen is bij ons welkom met opvoed- en opgroeivragen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Vaak blijkt dat er nog best wat te leren valt. Bijvoorbeeld over welke lichaamsdelen waar zitten. Alleen maar goed natuurlijk, want dan kunnen wij uitleggen hoe het wél zit!”

“Er is altijd iets te leren over opvoeden en opgroeien. Wij helpen je daarbij graag.”

_BT Clear

  Juliana van Stolberglaan 19
   088 - 20 10 000
  centrumvoorjeugdengezin/goeree-overflakkee

_BT Clear