Voorwoord

Geen vraag is ons te gek

_BT Clear

Elk kind is uniek en vraagt iets anders. Tegelijk maken ze allemaal dezelfde fases door. Bij onze drie jonge kinderen van 1, 4 en 6 jaar, maak ik dat iedere dag van dichtbij mee. De verschillende fases, met hun leuke en minder leuke kanten, volgen elkaar op. En dat roept nog wel eens vragen op.

Ik vind het als ouder heel prettig om bij elke fase ongeveer te weten wat ik kan verwacht-en. Wanneer begin je met tandenpoetsen, wat helpt bij buikkrampjes, hoe baker ik veilig in en wanneer mag een kind ook alweer wat eten (en wát dan)? Wat is normaal en wat is afwijkend gedrag (heel veel is normaal, ben ik inmiddels achter gekomen), hoe kom je van die verslavende speen af of hoe bereid je je kind voor op de basisschool?

Onze kinderen worden periodiek door goed opgeleide professionals bekeken en onderzocht. Met veel plezier brengen wij de bezoekjes aan het consultatiebureau bij ons om de hoek in Rotterdam. Gelukkig zijn er tot nu toe geen afwijkingen aan het licht gekomen, ontwikkelen ze zich prima en zijn ze volledig gevaccineerd.

En als we zelf vastlopen, worden we met de praktische tips van de jeugdverpleegkundige of jeugdarts echt verder geholpen. Ook werkt ons standaardantwoord op alle lastige vragen tot nu toe steeds prima: ‘alles is een fase!’ Maar de pubertijd moet nog komen natuurlijk.

In deze krant kun je alles lezen over het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Wij bieden jeugdgezondheidszorg aan ruim 250.000 kinderen van 0 tot 18 jaar in Rotterdam Rijnmond. In elke gemeente hebben wij een of meerdere locaties en we staan met ruim 700 collega’s voor je klaar. Want geen vraag is voor ons te gek!

Veel leesplezier en graag tot ziens op het CJG!

Martijn Heijnen - van Oudheusden
Vader van Jackie, Kick en Otis,
partner van Mariska,
directeur Jeugd en Gezin van CJG Rijnmond

_BT Clear

Colofon

GROEI! is een uitgave van CJG Rijnmond

Tekst en beeld
Communicatie CJG Rijnmond

Vormgeving en realisatie
ETT Media
www.ettmedia.nl
050 - 313 76 00

Skitter
www.skitter.nl
050 - 750 15 91

Editie Najaar 2019

Een artikel overnemen? Dat kan.
Vraag wel eerst even toestemming via [email protected].
ETT Media en CJG Rijnmond zijn niet aansprakelijk voor fouten of omissies in deze krant.

_BT Clear