_BT Clear

CJG Drimmelen Geertruidenberg:

voor al uw vragen over opvoeden en opgroeien

Iedere ouder heeft wel eens vragen over opvoeden en opgroeien. Of je nu zwanger bent, kleuters of pubers grootbrengt, elke fase van het ouderschap kent zijn eigen uitdagingen. Ook als kind of jongere kun je vragen hebben over veranderingen tijdens het opgroeien. Bijvoorbeeld de situatie thuis en op school of over vriendschap, seksualiteit, alcohol en drugs. Voor al die vragen kun je terecht bij CJG Drimmelen Geertruidenberg.

Advies en ondersteuning bij opvoeden en opgroeien

Het CJG Drimmelen Geertruidenberg geeft advies en ondersteuning bij opvoeden en opgroeien aan:

  • Ouders en verzorgers van kinderen en jongeren tot 23 jaar.
  • Kinderen en jongeren tot 23 jaar.
  • Professionals en vrijwilligers die met kinderen en jongeren werken.

Het CJG is er voor kleine opvoedvragen tot advies bij complexe situaties, zoals een echtscheiding of lastig pubergedrag. Samen kijken we wat voor jou het beste werkt.

Vragen? Neem contact op!

CJG Drimmelen Geertruidenberg is bereikbaar via 0162-690120. Je kunt je vraag ook stellen via het contactformulier op www.cjgdrimmelengeertruidenberg.nl. Ook is het CJG bereikbaar via scholen en huisartsen.

Onafhankelijk advies nodig?

Als u ondersteuning nodig heeft, maar niet goed weet waar en hoe u deze kunt regelen, kunt u een beroep doen op onafhankelijke cliëntadviseurs. Ook wanneer u op ziet tegen een gesprek met de gemeente kunt u daarbij geholpen worden door cliëntadviseurs.

Cliëntondersteuners geven u informatie, advies en voorlichting om uw hulpvraag te verhelderen en de weg te vinden naar de juiste zorg. Ook staan ze u bij in het contact met gemeenten, zorgkantoren, instanties en aanbieders. Een cliëntondersteuner betrekt ook uw sociale netwerk bij het zoeken naar oplossingen, bijvoorbeeld familie, mantelzorgers en vrijwilligers.

De cliëntondersteuner kent het zorgaanbod in de buurt en kan ook aanwezig zijn bij een gesprek met een casemanager van de gemeente. Cliëntadviseurs helpen bij vragen op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugd en gezin en Werk en inkomen.

In de gemeente Drimmelen wordt onafhankelijke cliëntondersteuning uitgevoerd door MEE en vrijwilligers van SWO. Meer weten? Bel SWO (0162-451894) of MEE (076-5223090 of het Sociaal loket (140162).

Heeft u ondersteuning nodig?

Neem contact op met het Sociaal loket!

Hulp van de gemeente

U kunt bij de gemeente terecht voor verschillende vormen van ondersteuning. Bijvoorbeeld voor financiële ondersteuning of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning waardoor mensen met beperkingen langer thuis kunnen blijven wonen.

Sociaal loket

Het Sociaal loket is de nieuwe naam voor het Wmo-loket. Bij het Sociaal loket kunt u uw vragen stellen over uitkeringen en bijstand. Ook kunt u daar terecht voor vragen over Wmo-voorzieningen zoals scootmobiel, deeltaxi, dagbesteding, hulp bij het huishouden. U kunt ook andere vragen stellen aan het Sociaal loket bijvoorbeeld over mantelzorg, de Wet Langdurige Zorg (WLZ), of de Ziektekosten verzekeringswet (Zvw).

Het Sociaal loket is iedere doordeweekse morgen open, zonder afspraak. ’s Middags is het loket op afspraak bereikbaar. De medewerkers proberen al uw vragen te beantwoorden of verwijzen u naar de juiste organisaties.
Als uw vragen niet aan het sociaal loket beantwoord kunnen worden, volgt meestal een afspraak met een CJGmedewerker, casemanager Werk in Inkomen of casemanager Wmo.

Deze gesprekken vinden voor het CJG en de Wmo (keukentafelgesprek) vrijwel altijd bij de inwoner thuis plaats. Intakes voor een uitkering (vanuit de Participatiewet) vinden meestal plaats op het gemeentehuis.

 

Website

Loket

Telefoon

Email

CJG

www.cjgdrimmelengeertruidenberg.nl

Website + telefoon

0162-690120

via contactformulier website

Werk en inkomen

www.drimmelen.nl

Sociaal loket
gemeentehuis

140162

[email protected]

Wmo

www.drimmelen.nl

Sociaal loket
gemeentehuis

140162

[email protected]


Dorpsteams

U kunt voor zorg en ondersteuning in de gemeente Drimmelen bij verschillende partijen terecht. Soms heeft u van meerdere partijen ondersteuning nodig. Dan is het fijn dat u niet iedere keer uw verhaal hoeft te vertellen en dat de ondersteuning op elkaar is afgestemd. Daarom werken onderstaande zorg- en welzijnsorganisaties samen in dorpsteams.

Organisatie

Werkgebied

Telefoon

Geboden ondersteuning

Gemeente Drimmelen

Gemeente Drimmelen

140162

Het Sociaal loket

Surplus Zorg

Gemeente Drimmelen

076-2082200

Wijkzuster, volwassenen- en ouderenzorg

Surplus Welzijn

Gemeente Drimmelen

076-5027788

Algemeen Maatschappelijk Werk

SWO

Gemeente Drimmelen

0162-451894

Mantelzorgondersteuning en andere welzijnstaken

MEE

Gemeente Drimmelen

076-5223090

Biedt ondersteuning aan mensen met een beperking

De Wijngaerd

Gemeente Drimmelen

0162-241200

Hulp bij huishouden, dagbesteding, wijkverpleging, welzijnsactiviteiten

Thebe Wijkverpleging

Wagenberg en Terheijden

088-1173216

Wijkverpleegkundigen, volwassenen- en ouderenzorg

Thebe Wijkverpleging

Hooge en Lage Zwaluwe

088-1173217

Wijkverpleegkundigen, volwassenen- en ouderenzorg

Thebe Wijkverpleging

Made en Drimmelen

088-1173219

Wijkverpleegkundigen, volwassenen- en ouderenzorg

De mensen uit de dorpsteams werken ook samen met andere partijen die nodig zijn om de juiste ondersteuning te geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld huisartsen, het CJG, buurtsportcoaches, cliëntondersteuners, casemanagers Werk en Inkomen. Door deze samenwerking kan snel de nodige ondersteuning geregeld worden. Bijvoorbeeld als een overbelaste mantelzorger zich bij een huisarts meldt, kan er snel mantelzorgondersteuning en eventueel Hulp bij het Huishouden en/of dagbesteding ingezet worden.

_BT Clear

_BT Clear