Iedereen die een steuntje in de rug wil of zelf hulp kan bieden, is van harte welkom bij het Sociaal Kernteam!

_BT Clear
Er zijn acht Sociale Kernteams in Overbetuwe. Dit zijn teams van beroepskrachten uit de zorg samen met dorps- of buurtbewoners. Zij zijn er vooral om vragen van mensen te verbinden met vrijwillige zorg en hulp. Het Sociaal Kernteam helpt u met het regelen van hulp, begeleiding, ontmoeting, welzijn en zorg. De beroepskrachten hebben verstand van zorg en zwaardere hulpverlening. Zij voeren altijd het eerste (keukentafel)gesprek.

Geen indicaties

Het Sociaal Kernteam stelt geen indicaties. Dat doet het loket Samenleven van de gemeente. Medewerkers van het loket zitten bij de Kernteamvergadering. Daar wordt afgesproken wie er bij iemand op bezoek gaat: iemand van het Kernteam samen met een medewerker van de gemeente of één van beiden.

Inloopspreekuur

Elk Sociaal Kernteam houdt een inloopspreekuur. Een beroepskracht of een vrijwilliger geeft direct antwoord waar dat kan. De keuze tussen een beroepskracht of een vrijwilliger is aan u en afhankelijk van uw vraag.  Kan uw vraag niet meteen beantwoord worden, dan wordt deze – na uw akkoord – in het overleg besproken.

Huisbezoek

In een persoonlijk gesprek met u brengen we in kaart wat er speelt. Dit gesprek vindt vaak bij u thuis plaats en noemen we ook wel het keukentafelgesprek.
Samen zoeken we naar oplossingen: wat kunt u zelf doen? Waar kunnen anderen helpen? Als het nodig is, regelt het Kernteam specialistische zorg of hulpmiddelen. Het loket Samenleven van de gemeente beslist hierover.

Contact

U kiest zelf met welk Kernteam u contact opneemt. Het Kernteam in (de buurt van) uw woonplaats heeft de meeste lokale kennis om u goed te kunnen helpen. Zie ook www.kernteamsoverbetuwe.nl


Sociaal Kernteam Driel

Locatie: Zorgcentrum Liefkenshoek,
Hyacintenstraat 23 (6666 BR Heteren)
Inloopspreekuur: maandag 10.00 - 12.00 uur 
Telefoon: 06 117 361 68
E-mail: [email protected]

Sociaal Kernteam Elst-Noord

Locatie: Triade-gebouw,
Prins Hendrikstraat 5A (6661 XL Elst)
Inloopspreekuur: donderdag 19.00 – 20.00 uur
Telefoon: 06 117 361 68
E-mail: [email protected]

Sociaal Kernteam Elst-Oost

Locatie: De Ruimte,
Sint Maartenstraat 32b, 6661 DA Elst
Inloopspreekuur: maandag 10.00 - 11.00 uur
Telefoon: 06-117 36 168
E-mail: [email protected]

Sociaal Kernteam Elst-Zuid

Locatie: de Kruisakkers 5, 6662 DV Elst
Inloopspreekuur: dinsdag 11.00 - 12.00 uur
Telefoon: 06-117 36 168
E-mail: [email protected]

Sociaal Kernteam Herveld Andelst

Locatie: Hoofdstraat 128E in Herveld
Inloopspreekuur: donderdag van 10.00 tot 12.00 uur
Telefoon: 06 117 361 68
E-mail: [email protected]

Sociaal Kernteam Heteren

Locatie: Zorgcentrum Liefkenshoek,
Hyacintenstraat 23 (6666 BR Heteren)
Inloopspreekuur: maandag van 14.00 tot 16.00 uur
Telefoon: 06 117 361 68
E-mail: [email protected]

Sociaal Kernteam Oosterhout

Dit Kernteam is er ook voor inwoners uit Slijk-Ewijk
Locatie: De Schakel,
De Honsvoet 2 (6678 BT Oosterhout)
Inloopspreekuur: maandag 10.00 – 12.00 uur
Telefoon: 06 117 361 68
E-mail: [email protected]

Sociaal Kernteam Zetten Hemmen

Locatie: ontmoetingscentrum De Loohof,
Stationsstraat 1 (6671 AW Zetten)
Inloopspreekuur: woensdag 10.00 – 12.00 uur
Telefoon: 06 117 361 68
E-mail: [email protected]

Lokaal Zorgnetwerk (LZN)

Voor inwoners die alle vorm van zorg weigeren, is er een Lokaal Zorgnetwerk (LZN). Het doel van het LZN is om op lokaal niveau casussen met verschillende partijen (o.a. gemeente, politie, woningcorporaties en hulpverleningsinstanties) te bespreken en vervolgens af te spreken hoe de problemen van de cliënten gezamenlijk kunnen worden aangepakt. Deze afspraken worden vastgelegd in een trajectplan. Voor elke casus wordt iemand aangewezen die de regie heeft. Deze coördineert de uit te zetten plannen, en verzamelt benodigde informatie en roept indien nodig partijen bij elkaar. Uitvoering van het plan wordt vanuit het Lokaal Zorg Netwerk gemonitord.

Deelnemers: maatschappelijk werk STMR, politie, woningcorporaties, Driekracht, welzijn STUW, tevens afvaardiging kernteam, gemeente, RIBW Zorgbemiddeling. Dit zijn tevens degenen die gevallen voor dit overleg kunnen aandragen. Het overleg wordt voorgezeten door een veldregisseur Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGz) van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM). 


Jeugdoverlast

In Overbetuwe wordt in jeugdgroepenoverleggen gezamenlijk de jeugdoverlast aangepakt. In deze overleggen worden de in Overbetuwe aanwezige jeugdgroepen en overlastlocaties besproken. Deelnemers zijn jongerenwerk, politie en gemeente.

Wanneer u overlast van jeugd hebt (geluidsoverlast, rotzooi, vernielingen etc.) spreekt u eerst zelf de jeugd aan op hun gedrag. Als dit niet voldoende is, kunt u een melding omgeving doen of ons bellen op telefoonnummer (0481) 362 300. In het jeugdgroepenoverleg wordt een analyse gemaakt van de situatie. Dit duurt ongeveer twee à drie weken. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld.
Als er sprake is van een strafbaar feit, bel dan direct de politie 0900-8844. 

_BT Clear