Het balieteam

_BT Clear

Wie ben je? Inas Al Zuhairi
Wat doe je bij het CJG?
Ik ben baliemedewerker
Hoe ziet je dag eruit? Ik sta ouders, professionals en jongeren te woord die naar het CJG bellen of bij ons langskomen. Ik luister naar hun vraag en breng ze in contact met de collega die ze daar het beste bij kan helpen. Ook help ik soms collega’s met het versturen van brieven. Wat vind je het allerleukst aan je werk? Het allerleukste aan mijn werk vind ik dat ik met en voor mensen kan werken. Daar krijg ik enorm veel voldoening van. Bovendien vind ik het belangrijk het mensen naar de zin te maken en hen met een positieve houding te benaderen.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Capelle aan den IJssel is het centrale punt waar (aanstaande) ouders, verzorgers en jeugd alle vragen kunnen stellen over zwangerschap, opgroeien en opvoeden van kinderen. Als je het CJG belt of bij ons langskomt, dan is het eerste contact vaak met een van de baliemedewerkers. Zij luisteren naar de vraag en kijken welke collega u daarbij het beste kan helpen.

De Jeugdgezondheidszorg

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) onderzoekt regelmatig alle jeugdigen tussen de 0 en 18 jaar. Zij volgt samen met u de gezondheid en de ontwikkeling van uw kind, signaleert eventuele afwijkingen vroegtijdig en geeft advies en begeleiding waarbij zij, indien nodig, samenwerkt met een jeugd- en gezinscoach. De JGZ verzorgt ook de vaccinaties voor uw kind.

Voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar bent u in Capelle op drie verschillende locaties bij het JGZ-consultatiebureau welkom, te weten in Oostgaarde, Schollevaar en ’s Gravenland. Er is er dus altijd één bij u in de buurt! Tijdens een bezoek aan het consultatiebureau staat uw vraag over bij­voorbeeld groei, gezondheid, ontwikkeling, gedrag, opvoeding en verzorging centraal in het gesprek met de jeugdverpleeg­kundige of de jeugdarts. Kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar worden door de JGZ opgeroepen voor preventieve gezondheids-onderzoeken en vaccinaties. Daarnaast bezoekt de JGZ ook gezinnen thuis.

 
_BT Clear

Wie ben je? Monique Kleywegt
Ik ben assistent bij het consultatiebureau en neonatale gehoorscreener.
Wat doe je bij het CJG? Ik ben assistent bij het consultatiebureau en neonatale gehoorscreener.
Hoe ziet je dag eruit? Als neonatale gehoorscreener test ik in de eerste week na de geboorte het gehoor van de baby. ’s Ochtends zorg ik ervoor dat de spullen voor de artsen en verpleegkundigen van het consultatiebureau klaarstaan. Daarna komen de ouders met hun kindje binnen en ga ik de kindjes wegen en meten. Het gewicht en de lengte schrijf ik op in het dossier. Daarna gaan de ouder(s) en het kindje naar de arts. Nadat ze daar zijn geweest maak ik met ouders een vervolgafspraak als dat nodig is.
Wat vind je het allerleukst aan je werk? Ik vind het leuk dat geen dag hetzelfde is. Het allerleukste vind ik het werken met ouders en de kinderen. Het is fijn om te zien dat ouders zich op hun gemak voelen en weten dat we deskundige aandacht voor hun kind(eren) hebben.

Wie ben je? Henriette Goud
Wat doe je bij het CJG?
Ik ben jeugdverpleegkundige
Hoe ziet je dag eruit? Mijn werkdagen zijn enorm gevarieerd. De ene dag doe ik een gezondheidsonderzoek bij een kleuter uit groep 2 en de volgende dag loop ik rond op het voortgezet onderwijs om daar de jongeren te zien. Dan praat ik met ouders en de kinderen of de jongere over o.a. hun gezondheid, school, thuis en vrijetijdbesteding. De aandacht ligt dan met name bij de gezonde ontwikkeling. Naast de contactmomenten met de ouders en/of de kinderen heb ik ook regelmatig overleg met de leerkrachten op de scholen.
Wat vind je het allerleukst aan je werk?
De dagelijkse contacten met de kinderen vind ik het allerleukst aan mijn werk. “Ieder kind en ieder gesprek is uniek.” Dit maakt mijn werk zo bijzonder mooi.

Wie ben je? Liesbeth Sluiter
Wat doe je bij het CJG?
Ik ben jeugdarts en lid van het expertteam.
Hoe ziet je dag eruit? Bij mij worden op verzoek van ouders, scholen, collega’s of professionals van buiten het CJG kinderen uitgenodigd waarover zorgen zijn. Bijvoorbeeld over schoolverzuim, gezondheid, ontwikkeling, spraak of mogelijke psychiatrische problemen. Ik onderzoek de kinderen, praat met ze en met hun ouders. Ik probeer in beeld te brengen wat er aan de hand is en met hen te zoeken wie kan helpen een passende aanpak te vinden. Vervolgens stem ik de aanpak af met andere betrokkenen of verwijs bijvoorbeeld voor onderzoek.
Wat vind je het allerleukst aan je werk?
Het samenwerken met ouders, kinderen en andere professionals. Het puzzelen: wat is er aan de hand, wat gaat er mis, wat gaat er goed? Wat moet er gebeuren zodat dit kind op een goede manier in zo goed mogelijke gezondheid kan opgroeien? En het allerleukst is het wanneer de aanpak lukt. Bijvoorbeeld een kleuter die eerst alleen thuis durfde te praten en bij een later bezoek aan de jeugdarts vrolijk vertelt wat zij die dag op school heeft gedaan.
_BT Clear

_BT Clear