Jouw CJG

_BT Clear

Welkom bij
CJG Westvoorne

Yvonne Schrama is al tien jaar locatiemanager van CJG Westvoorne. Vanuit haar interesse in opvoeden en opgroeien begon ze als jeugdverpleegkundige, en langzaam groeide ze door naar deze functie. Yvonne is ook locatiemanager in Hellevoetsluis en Brielle, en ze doet haar best voor nóg meer samenwerking tussen de drie gemeenten.

Meedenken

“Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Westvoorne werken we nauw samen met de locaties van Brielle en Hellevoetsluis. Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen komen regelmatig bij elkaar over de vloer. Zo kunnen we een cursus waar ouders in de ene gemeente enthousiast over zijn ook gemakkelijk aanbieden in de andere. Een thema-avond over het puberbrein bijvoorbeeld. Want het werk van het CJG houdt niet op bij het consultatiebureau. We helpen graag met allerlei opvoedings- en ontwikkelingsvragen tot kinderen 18 jaar zijn. Of het nu gaat over gezondheid, scherm- of middelengebruik, seksualiteit, emoties of schoolprestaties: we denken graag met je mee.”

Groot aanbod

“Ook leuk om te noemen, is de goede samenwerking die we hebben met partners. Met de peuteropvang en basisscholen proberen we vroegtijdig taal- en ontwikkelingsachterstanden te signaleren, zodat kinderen goed voorbereid aan een nieuwe periode beginnen.

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor zindelijkheid. En als kinderen eenmaal op school zitten, maken ze grote ontwikkelingen door. Zo nu en dan roept dat vragen op. Blijft een kind bijvoorbeeld veel thuis vanwege hoofd- of buikpijn? Dan is er mogelijk meer aan de hand. Samen met jou en je kind ontdekken we wat er is en zoeken we naar de juiste oplossing.”

Geen vraag is te gek!

“Je kunt met alle vragen bij ons langskomen; beter een keer te veel dan te weinig. Als je je zorgen maakt, kunnen we je geruststellen of tijdig ondersteuning bieden. Laatst ontdekte onze jeugdarts een hartruisje bij een baby, waardoor deze met spoed kon worden geopereerd. Ouders zijn nog steeds dankbaar dat zij op het juiste moment zijn doorverwezen!”

“Op tijd ingrijpen met simpele hulp. Zo voorkomen we dat zorgen problemen worden.”

_BT Clear

  Briggemandreef 22
   088 - 20 10 000
  centrumvoorjeugdengezin/westvoorne

_BT Clear