Jouw CJG

_BT Clear

Welkom bij
CJG Vlaardingen

In Vlaardingen kunnen ouders, kinderen en jongeren terecht op twee locaties; aan het Burgemeester van Lierplein, vlakbij het station, en de Kopenhagenlaan. Marga Wijburg is locatiemanager van CJG Vlaardingen en samen met het team van 27 professionals zorgt zij voor een deskundig én gastvrij CJG waar iedereen zich welkom voelt.

Armoede

“Met elkaar willen wij een sfeer creëren waarin alle ouders, kinderen en jongeren die bij ons langskomen zich gezien en gehoord voelen. Ik vind het belangrijk dat er oog voor elkaar is. Een op de zes kinderen in Vlaardingen groeit op in armoede. Wij proberen als CJG ons steentje bij te dragen. Dit doen we door opvoedadvies te geven, maar bijvoorbeeld ook door onze klanten wegwijs te maken in de Vlaardingse mogelijkheden wanneer zij de spullen die zij nodig hebben niet kunnen betalen.”

Aanpakken

“Ons CJG-team werkt nauw samen met de gemeente, onderwijs en zorg. Samen moeten we ervoor zorgen dat onze kinderen en jongeren zo gezond en veilig mogelijk kunnen opgroeien. Zonder de illusie te hebben dat we alles kunnen oplossen, pakken we wel aan!

In juli is de gezamenlijke website opgroeieninvlaardingen.nl gelanceerd. Een platform voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar, met leuke vlogs, informatie en advies van deskundigen, activiteiten en links naar organisaties. Hartstikke goed, toch?”

Geen vraag is te gek!

“Onze jeugdverpleegkundige heeft afgelopen schooljaar seksuele voorlichting gegeven in groep 7. En geen vraag is dan te gek, hoor! De jongens zijn erg enthousiast wanneer het gaat over de groei van hun lichaam. De linialen worden er zelfs bij gepakt. De meiden willen alles weten over menstruatie bijvoorbeeld. Er werd met verbazing gereageerd bij het antwoord op de vraag hoe tweelingen ontstaan. En eind oktober starten we weer met de gratis oudercursus Omgaan met uw puber, hoe doet u dat? Op de website van CJG Vlaardingen vind je alle informatie.”

“Een gastvrij ontvangst voor iedereen.”

_BT Clear

  Burgemeester van Lierplein 5
   088 - 20 10 000
  centrumvoorjeugdengezin/vlaardingen

_BT Clear