Jouw CJG

_BT Clear

Welkom bij
CJG Schiedam

Hellen Poelmann is al drieënhalf jaar locatiemanager van CJG Schiedam. Wat ze het mooist vindt aan haar werk bij het CJG is de nadruk op preventie: in een vroeg stadium helpen en zo voorkomen dat het misgaat. Ze woont zelf in Schiedam, heeft ‘leenkinderen’ van haar partner en is voor vrienden en familieleden peetmoeder. Ze vertelt graag iets over haar CJG.

Goede band

“Bij CJG Schiedam is geen dag hetzelfde. Dat komt door de grote groep mensen die we bedienen. Van een moeder die babykleren uitzoekt in de kast voor gebruikte kinderkleding, tot een puber die opgelucht is na een gesprek met de jeugdverpleegkundige. Fijn om dan later van zijn ouders te horen dat het stukken beter gaat thuis. Wij willen graag dat kinderen niet alleen gezond opgroeien, maar vooral ook fijn. Een goede band tussen ouders en kinderen is daarom zó belangrijk!”

Ommezwaai

“In Schiedam vragen sommige thema’s wat meer aandacht. Mooi dat we daarvoor de handen ineen kunnen slaan met partners in de stad. Om jonge kinderen met een taalachterstand te helpen, hebben we een intensieve samenwerking met de bibliotheek, scholen en welzijnsorganisaties.

En om te zorgen dat onze kinderen niet te dik worden, is zelfs heel Schiedam opgestaan! We zijn ontzettend blij met de initiatieven en inzet van scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven als het gaat om gezonde voeding. Samen hebben we echt een ommezwaai gemaakt.”

Geen vraag is te gek!

“Wij vinden niet gauw iets raar bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. En het is superfijn om te zien dat mensen dat ook voelen. Als Schiedamse weet ik dat wij best recht voor z’n raap kunnen zijn. Dat merk je als je op de fiets door de stad rijdt. Maar in de spreekkamers zien we juist ook veel zorgzaamheid en zachtheid. Dat mag hier en dat kan hier allemaal gewoon, daar kijkt niemand gek van op.”

“Superfijn om te zien: mensen zijn hier echt op hun gemak.”

_BT Clear

  Noordvest 20
   088 - 20 10 000
  centrumvoorjeugdengezin/schiedam

_BT Clear