Jouw CJG

_BT Clear

Welkom bij
CJG Albrandswaard

Ineke Mientjes is al sinds 2010 locatiemanager van CJG Albrandswaard. Na een carrière in de jeugdhulpverlening vond ze het mooi om de overstap te maken naar preventieve zorg. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kan ze haar passie kwijt voor alles rondom opvoeding. Ineke heeft twee volwassen kinderen en kreeg in september haar eerste kleinkind. Ze vertelt graag iets over haar CJG.

Stapje harder

“Het eerste waar ik aan denk als ik CJG Albrandswaard moet omschrijven? Dat iedereen hier altijd welkom is. We hebben inloopspreekuren, waarbij iedereen kan binnenstappen met vragen over opvo eden en opgroeien. Ouders kunnen altijd snel terecht voor het maken van een afspraak. En ik ben natuurlijk erg trots op alle medewerkers. De jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, pedagoog en lactatiekundige, maar ook de coördinatoren en assistenten. Allemaal zijn ze erg betrokken bij de zorg voor ouders en kinderen en altijd bereid een stapje harder te lopen als het moet.”

Groot aanbod

“Ook leuk om te noemen, is de goede samenwerking die we hebben met partners zoals het wijkteam. Daar komen soms vragen en verzoeken binnen die beter passen bij de preventieve jeugdgezondheidszorg.

Bijvoorbeeld als een zwangere tiener zich afvraagt hoe het straks moet als de baby er is. Onze jeugdverpleegkundige kan dan al tijdens de zwangerschap de aanstaande moeder ondersteunen. Samen met de collega van het wijkteam wordt er gekeken wat er nodig is om moeder en baby een goede start te laten maken.

Geen vraag is te gek!

“De meeste vragen beginnen met: ‘Is het normaal dat …’, vul maar in. En in bijna negen van de tien gevallen is het antwoord ja. Ja, het is normaal dat je kind verdrietig is als je gaat scheiden, en ja het is normaal dat je als puber vragen hebt over je lichaam. En als je even hulp nodig hebt, bijvoorbeeld van onze pedagoog of onze vrijwilligers van Home-Start, dan is dat ook normaal. Sterker nog; daar zijn we voor!”

‘’Iedereen is hier altijd welkom met vragen over opvoeden en opgroeien.’’

_BT Clear

  Rijsdijk 15
   088 - 20 10 000
  centrumvoorjeugdengezin/albrandswaard

_BT Clear