Veilig ondernemen in Terneuzen

_BT Clear

Het hele KVO-traject voor het kernwinkelgebied van Terneuzen is van start tot (her)certificering ondersteund door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het kernwinkelgebied van Terneuzen heeft inmiddels zijn 1e CCV-ster behaald en werkt op dit moment aan het behalen van een 2de CCV-ster in 2016. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gaat eigenlijk over schoon, heel en veilig!

Veilig

Een ondernemer kan zelf veel doen om schade door criminaliteit te voorkomen. Als er wordt samengewerkt met collega-ondernemers, de gemeente, de politie en de brandweer, dan kan een bedrijventerrein of winkelgebied nóg veiliger worden gemaakt.
Een goed samenwerkingsverband is hierbij de sleutel tot succes. Daarom stimuleert de overheid deze samenwerking door middel van het ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’. Winkelcentra komen voor deze certificering in aanmerking, als er gezamenlijk maatregelen op het gebied van veiligheid worden getroffen. Een winkelcentrum wordt veiliger door bijvoorbeeld extra (camera)toezicht, personeelstrainingen, het invoeren van een collectief winkelverbod of het verhalen van winkeldiefstalschade op de daders.

Schoon en heel

Daarnaast gaat het ook vooral over ‘schoon’ en ‘heel’ en dat heeft een positief effect op de winkelbeleving en de uitstraling van het winkelgebied. Het project verbetert ook de samenwerking, communicatie en begrip tussen de ondernemers en de gemeente.

Ontbijt met de burgemeester voor ondernemers in de week van de Veiligheid

Op woensdag 7 oktober van 8 tot 10 uur organiseert de gemeente Terneuzen een ontbijt met de burgemeester – portefeuillehouder veiligheid – waarbij veilig ondernemen in de binnenstad wordt besproken. Ondernemers van Bizzy Stad Terneuzen en Schuttershof kunnen zich hiervoor opgeven door een mail te sturen naar [email protected]. Het aantal plaatsen is beperkt.

NOOD contactkaart voor ondernemers

De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Terneuzen Centrum werkt aan een NOOD contactkaart voor ondernemers in Terneuzen. Op de NOOD contactkaart staan alle belangrijke telefoonnummers die een ondernemer in geval van nood kan bellen. Dit varieert van het alarmnummer 112 tot contactgegevens van de wijkagent. Ook wordt aangegeven in welke gevallen je 112 belt (spoed) of de politie 0900 8844 (geen spoed). Standaard worden ook landelijke hulplijnen vermeld, zoals Slachtofferhulp Nederland, Meld Misdaad Anoniem, Fraude Helpdesk en Vertrouwenslijn Afpersing. Op de andere zijde kunnen de lokale telefoonnummers worden vermeld. Denk aan meldingen openbare ruimte, stadstoezicht, parkeerbeheer of het nummer van de milieupolitie of het Horeca Interventie Team. Daaronder is ruimte vrijgehouden, waar ondernemers zelf de gegevens van de buren kunnen invullen. De NOOD contactkaart voor ondernemers zal op 7 oktober tijdens het ontbijt met de burgemeester worden gepresenteerd.

AED’s in het centrum van Terneuzen 24/24 bereikbaar

Een automatische externe defibrillator, AED, is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartstoornis. De werkgroep KVO Terneuzen Centrum werkt aan een plan om in de binnenstad van Terneuzen voldoende AED’s aanwezig te hebben die 24/24 bereikbaar zijn. De AED’s zullen worden aangemeld bij Hartveilig Wonen. Iedereen die kan reanimeren kan zich bij deze organisatie aanmelden en kan daarna worden ingezet om te helpen bij iemand die onwel is.
Een groot gedeelte van de gemeente Terneuzen is op dit moment al Hartveilig.

Vijfde hercertificering bedrijventerreinen Haarmanweg en Handelspoort

Bedrijventerreinen Haarmanweg en Handelspoort waren in 2008 de eerste Zeeuwse bedrijventerreinen die veilig werden verklaard. Ondernemersvereniging Terneuzen Zuid-West, waar de bedrijventerreinen onder vallen, heeft inmiddels voor de vijfde keer het KVO Certificaat Continu Samenwerken ontvangen. Een werkgroep KVO-bedrijven met vertegenwoordigers van de ondernemersvereniging, gemeente, politie en brandweer blijft continu werken aan een veilige omgeving voor de bedrijven.

 
_BT Clear

_BT Clear