Buurtbemiddeling

Nieuw contract buurtbemiddeling

Wij en onze partners, de politie en de woningbouwverenigingen, vinden buurtbemiddeling heel belangrijk. Daarom hebben wij het contract voor Buurtbemiddeling met Kwadraad verlengd tot 2018.

Wat is Buurtbemiddeling?

In Nederland wonen we met elkaar in een beperkte ruimte. Soms leidt dat tot ergernissen, conflicten en ruzies tussen buren. Door hier niet of niet goed met elkaar over te praten, kan het probleem groter worden en escaleren. Buurtbemiddeling brengt partijen samen, bespreekt en creëert begrip voor elkaars standpunten en stimuleert het (gezamenlijk) zoeken naar een permanente oplossing. Belangrijkste doel is het verbeteren van het leefklimaat in de buurt. Buurtbemiddeling is er voor iedereen; het maakt niet uit of u in een koop- of huurwoning woont.

Contact en aanmelden

Wilt u meer informatie over Buurtbemiddeling of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op via tel. 088-9004000 of stuur een e-mail naar [email protected]. Deelname is gratis. Meer informatie vindt u ook op www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling of www.problemenmetjeburen.nl.

Crisis in de thuissituatie

Soms zijn er (acute) problemen in uw gezin of in de thuissituatie waar u niet met elkaar uit komt en waardoor er een crisis is ontstaan. Uw hulpverlener is dan uw eerste aanspreekpunt. Soms is uw hulpverlener niet bereikbaar of is er nog geen sprake van hulpverlening.

In dat geval neemt u voor crisis in de gezinssituatie, waarbij kinderen zijn betrokken, contact op met de crisisdienst van Jeugdbescherming West. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 0172 - 449150. In andere crisissituaties kunt u contact opnemen met de bereikbaarheidsdienst van Kwadraad. Zij zijn telefonisch bereikbaar via  088 - 900 4000.

 

Veilig thuis: niets doen is geen optie

Wat is Veilig Thuis?
Veilig Thuis is er voor iedereen die advies en hulp zoekt rond (vermoedens van) relatiegeweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling of verwaarlozing. Voor uzelf of voor een ander. Veilig Thuis denkt met u mee wanneer u zich zorgen maakt om iemand die mogelijk mishandeld of verwaarloosd wordt. Soms doet Veilig Thuis onderzoek om een beter beeld te krijgen van wat er aan de hand is. Er wordt gezocht naar hulp die het beste bij de situatie past. Veilig Thuis biedt de hulp niet zelf maar organiseert deze. Als u wilt of als dat nodig is, kunt u anoniem blijven.

Veilig Thuis werkt samen met de mensen om wie het gaat en die dus betrokken moeten worden om de situatie te verbeteren. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten. Niets doen is geen optie.

Contact en informatie
Veilig Thuis is gratis bereikbaar op 0800 – 2000 of via [email protected]. Kijk voor meer informatie op www.veiligthuishollandsmidden.nl

Sociaal Team

Wat doet het Sociaal Team?
Het Sociaal Team ondersteunt jongeren, ouders en ouderen die het zelf even niet meer redden en op meerdere gebieden ondersteuning nodig hebben. Soms kan er sprake zijn van een onveilige thuissituatie. Het Sociaal Team kan hierover in een vroeg stadium het gesprek aangaan en samen met u en de mensen om u heen, zoals familie, vrienden en buren, een plan opstellen. Zo kunnen problemen snel en op maat worden aangepakt voordat ze escaleren. Hierbij kunnen ook andere deskundigen worden betrokken, altijd in overleg met u. Het doel is om uw eigen kracht en die van uw sociale netwerk zoveel mogelijk te versterken. Op deze manier wordt gezocht naar oplossingen in uw dagelijkse leefomgeving. Als het nodig is, kan hiernaast aanvullende professionele hulp en ondersteuning voor u worden aangevraagd.

Contact en informatie
Opvoeden en opgroeien:
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)
088 - 254 23 84
[email protected]
www.cjgbodegraven-reeuwijk.nl

Maatschappelijke ondersteuning:
SAM
0172 - 61 45 00
[email protected]
www.sam-bundeling.nl

Werk en inkomen:
Ferm Werk
0348 - 49 70 00
[email protected]
www.fermwerk.nl

Algemeen:
Gemeente
0172 - 522 522
[email protected]