Maassluis

De jeugdgezondheidszorg staat voor u klaar

CJG Maassluis is er voor alle vragen over opvoeden en opgroeien

_BT Clear

Iedere ouder maakt zich weleens zorgen om zijn kind. Dan is het fijn om een deskundige in de buurt te hebben. De mensen van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Maassluis staan voor u klaar en denken graag met u mee.

Ouders, en jongeren tot 18 jaar, kunnen bij het CJG terecht met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Bijvoorbeeld als uw baby zonder aanwijsbare reden veel huilt, u twijfelt over het zicht van uw kleuter, of uw puber ’s avonds met geen mogelijkheid in slaap komt. “Wij hebben vaak ideeën waar ouders zelf niet aan hadden gedacht”, vertelt manager Alice Bernsen. “Soms is binnenlopen tijdens het inloopspreekuur of even bellen of mailen al genoeg.”

Samen oplossen

De jeugdverpleegkundige, jeugdarts of pedagoog verplaatst zich in uw situatie, om samen met u tot een oplossing te komen die het beste bij u, uw kind en uw situatie past. Alice: “Als het nodig is, kunnen wij snel overleggen met onze partners. Ons doel is dat u weer snel de draad kunt oppakken. Want deskundige ondersteuning binnen handbereik is fijn, maar het is nóg fijner als dat niet nodig is.”

www.cjgmaassluis.nl
010 - 59 30 111
Dr. Jan Schoutenlaan 110
3145 SZ Maassluis

Gezond gewicht door Slim2befit

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk: genoeg bewegen, je gewicht onder controle hebben en daarvoor de juist keuzes maken. Daarom startte CJG Maassluis in 2016, samen met meerdere partners, Slim2befit. Speciaal voor kinderen tussen 6 en 18 jaar die (iets) te zwaar zijn. Want goede begeleiding helpt.

Steeds meer kinderen hebben overgewicht. Sommigen een klein beetje, anderen best veel. Zij en hun ouders kunnen een jaar lang intensieve begeleiding krijgen, onder andere van een jeugdverpleegkundige, pedagoog, diëtist, fysiotherapeut en jongerenwerkers. Ze gaan aan de slag met bewegen en een goed voedingspatroon. En dat geeft goede resultaten!

Zweten en spierpijn

In een notendop bestaat het programma uit gerichte groepsbegeleiding met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken, uit persoonlijk advies, themabijeenkomsten en actief bewegen. “We laten kinderen ervaren dat moe worden en zweten niet erg zijn”, vertelt fysiotherapeut Patrick. “De eerste drie maanden sporten we twee keer per week gezamenlijk. We doen dan vermoeiende spelvormen, waarvan de motoriek verbetert en de deelnemers af en toe spierpijn krijgen.”

Steeds minder begeleiding

Na de eerste intensieve periode verandert de begeleiding. Naast eens per week sporten met een fysiotherapeut, gaan buurtsportcoaches samen met de kinderen op zoek naar een reguliere sport. Patrick: “We willen graag dat ze een sport vinden die ze echt leuk vinden. Een aantal kinderen is dat al gelukt. Sowieso heb ik de indruk dat de meesten fitter worden en hun klachten zoals rugpijn of zere knieën verminderen. Dat stimuleert om deze leefstijl aan te houden, ook als de begeleiding van Slim2befit stopt.”

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem contact op met CJG Maassluis.

_BT Clear