Sterallures?

Nee, bescheiden trots!

“Bij binnenkomst heten stralende trotse gezichten me welkom: Janneke, Gökhan en Lotte”, vertelt André Leferink, directeur van De Parabool. “Zij zijn de drie ‘kleurmeesters’ die de ontwerpen hebben gemaakt voor een serie nieuwe producten van De Parabool. Met een fraaie webshop worden de kleurrijke producten aangeboden aan een groter publiek.

De Parabool is een kleine nuchtere organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en wij voelen ons al jaren thuis in Salland. Bij De Parabool ondersteunen we kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking of aanverwante stoornis. En hun omgeving.”

“Bij De Parabool blijven we vooral onszelf: een organisatie waar de mens centraal staat.

Waar je als individuele medewerker wordt gezien én je als cliënt de beste zorg krijgt. Daar waar nodig en op een manier waarbij jij je het prettigst voelt.”

Kleuren

“Hai!”, zegt Lotte met een grote glimlach op haar gezicht. Lotte zit klaar voor de fotoshoot. “Ik heb het helemaal zelf bedacht. Ook de kleuren”, vertelt ze terwijl ze iets wat verlegen lacht naar de camera. Gökhan zegt me dat hij vandaag zijn kaarten af gaat schilderen. “Ik heb de kleuren al uitgezocht.” Vanwege zijn autisme is structuur belangrijk. Hij doorloopt daarom een van tevoren uitgedacht stappenplan om tot een kunstwerk te komen. Janneke is ondertussen alweer geconcentreerd aan het verven. Zij maakte ook het ontwerp voor de cakeblikken.

Handgemaakt

‘Meestal begin ik gewoon en komt er vanzelf iets moois tevoorschijn”, vertelt Janneke schuchter. “Ik denk er niet over na, het gaat gewoon zo.” Van sterallures is geen spoor te bekennen bij de drie kunstenaars wiens ontwerpen te vinden zijn op onze webshop. Onwennigheid en bescheiden trots siert deze ‘sterren’ als reactie op de faam die ze krijgen voor hun werk.

Eigenwaarde

“Door zinvolle dagbesteding kunnen onze cliënten werkelijk iets bijdragen aan de maatschappij, wat ze meer zelfvertrouwen en eigenwaarde geeft. Erg belangrijk. “Wij willen dat ze zich veilig en gewaardeerd voelen.”, sluit Leferink af.

Waar zitten wij overal?

Kijk op: www.deparabool.nl en kijk voor onze producten op: www.webshopdeparabool.nl

_BT Clear

Nieuw Rollecate

Onderscheidend, gastvrij en geborgenheid in zorg

 

Zorgbutlers, een eigen restaurant en een historisch pand. Woon- en zorgvoorziening Nieuw Rollecate in Deventer heeft het allemaal. En dát met een gloednieuw zorgconcept. U kunt er in elke levensfase, met elke zorgbehoefte, terecht. Van eenvoudige huishoudelijke hulp tot intensieve verpleging. En u kunt er tot uw laatste levensfase verblijven.

Zorgbutlers voor persoonlijke zorg

Vernieuwend is dat Nieuw Rollecate werkt met Zorg-butlers, die gedreven worden door hun passie voor zorg. Het takenpakket van de Zorgbutler is zeer divers, van persoonlijke verzorging tot gastheerschap. Ook ‘s nachts staan de Zorgbutlers voor u klaar.

Uitstekende keuken

De smaak, de geur en de beleving van zelf koken voegen zoveel toe, dat ze gekozen hebben voor een eigen keuken. U kunt er genieten van gevarieerde maaltijden, onder andere met lokale producten, gemaakt door een chef-kok! Daarnaast mag u zelfs meehelpen met koken.

Royale appartementen

Nieuw Rollecate beschikt over 24 appartementen welke u naar eigen smaak mag inrichten. Alle appartementen beschikken over een ruime badkamer, een keukenblok en royale raampartijen.

Hotelkamers

Ook kunt u verblijven in een van de hotelkamers. Dit kan zijn voor familie die wil overnachten, maar ook als u kortdurende zorg nodig hebt. Bijvoorbeeld na een operatie, of omdat familie tijdelijk niet in de gelegenheid is als mantelzorger te fungeren of voor respijtzorg.

Informatieavonden

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie, dan kunt u een informatiebijeenkomst bijwonen. Dit wordt maandelijks georganiseerd. Zo ook maandag 15 februari (19:30 – 20:30 uur). U krijgt hier informatie over het zorgconcept, de appartementen en de financiële mogelijkheden. Ook leiden ze u graag rond. De informatieavonden zijn vrijblijvend bij te wonen.

Contactgegevens

Voor informatie, een bezichtiging en/of persoonlijk gesprek kunt u bellen naar: (0570) 234 014.
Meer informatie vindt u ook op de website www.nieuwrollecate.nl.

_BT Clear