De behoefte aan goed technisch geschoolde mensen in de regio wordt steeds groter. Ook in onze sterk veranderende wereld is de vraag naar techniek groot.

Scholen, vakopleidingen, het mbo en het bedrijfsleven in het Land van Cuijk en Noord-Limburg slaan de handen ineen en werken samen aan de versterking van techniekonderwijs.

Samen inspireren en verleiden zij leerlingen voor een toekomstige baan in de techniek. Sterk Techniek­onderwijs (STO) slaat een brug tussen het onderwijsveld en het bedrijfsleven.

Om dit te kunnen realiseren heeft de regio een overheids­subsidie van 1,8 miljoen euro binnengehaald. Daarnaast draagt ook het bedrijfsleven bij.

_BT Clear
Leerlingen komen op verschillende momenten in hun schoolcarrière in aanraking met allerlei vormen van technisch onderwijs. Zo ontwikkelen we innovatieve techlabs in de onderbouw, regionale technieklessen in samenwerking met vakopleidingen, het mbo en het bedrijfsleven en willen we de loopbaanoriëntatie, zoals stages bij bedrijven, versterken.

Eelco Basten - Conrector Bedrijfsvoering Elzendaalcollege en penvoerder STO

Leerlingen van het vmbo verkrijgen een goede basis in de techniek van waaruit ze zich verder kunnen ontwikkelen in en met de bedrijven.

Anton de Weerd - Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg
Basisscholen, middelbare scholen, het mbo, vakopleidingen en bedrijven werken samen aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. We zorgen er samen voor dat meer kinderen en jongeren kiezen voor een technische opleiding.

Berita Cornelissen - Rector Metameer
_BT Clear

_BT Clear
Ik ben nieuwsgierig naar hoe iets werkt. Hoe kan ik een motor sneller laten lopen. Ik wil graag het hele proces leren kennen van tekenen, iets maken en onderhouden. Software engineer, robotica en programmeren hebben de toekomst.

Leonard van Diepenbeek - Leerling Metameer

Niets is zo veelzijdig als techniek.

Riza Olçay - Docent techniek Merletcollege
Door gezamenlijk regionaal technieklessen te verzorgen op de vakopleidingen en het mbo laten we jongeren kennismaken met de toekomstmogelijkheden van een baan in de techniek. Want onbekend maakt onbemind. In de regio valt echt iets te kiezen.

Wouter van Raffen - Vakopleidingen techniek in Cuijk
_BT Clear

Sterk Techniekonderwijs is een initiatief van: Elzendaalcollege, Metameer, Merletcollege, VSO de Korenaer, Pro College Boxmeer, ROC Nijmegen, TechnoPromo, Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, Talentenbureau Land van Cuijk & Noord-Limburg en de vak opleidingen Vakopleiding Techniek Cuijk, Bouwmensen Nijmegen, Inframensen Zuid, Schildersvakopleiding Nijmegen en InstallatieWerk Zuid-Oost. Steun aan het plan geven de regionale werkgeversorganisaties.

_BT Clear

Kijk voor meer informatie op:  

_BT Clear