recreatie noord-holland


_BT Clear

Enkhuizen boeit!

Bewonder de schepen in de havens, wandel langs de talloze monumenten en grachtjes of kom tot rust tussen de eeuwenoude bomen die de vestingwal flankeren. Overal in Enkhuizen proef je nog de sfeer van een rijk VOC-verleden.

Ga je samen met kinderen op stap? Bele ef dan een betoverend leuke dag in Sprookjeswonderland of laat je verrassen in het Zuiderzeemuseum. Leuk voor alle leeftijden! Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de verrassende winkeltjes en speciaalzaken in de historische binnenstad. En verder kun je in en rond Enkhuizen natuurlijk heerlijk wandelen, fietsen en… varen! Even bijkomen, opladen en culinair genieten? Voor ieder moment, voor elke smaak en voor iedere portemonnee zijn er volop gezellige gelegenheden. Je bent van harte welkom, graag tot ziens!

Tip

Bezoek het Enkhuizer Almanak Museum en het Flessenscheepjesmuseum of maak een spannende tijdreis met de Museumstoomtram.

Gouden Eeuw

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed. Dit jaar is daarom uitgeroepen tot themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw, met tal van tentoonstellingen en activiteiten rond de kunstenaar, zijn tijdgenoten en de 17de eeuw. D eze voor Nederland zo belangrijke periode is in Enkhuizen nog steeds voelbaar en te beleven. Kom en ontdek de Gouden Eeuw in Enkhuizen!

Het hele jaar door kun je in Enkhuizen activiteiten rond het thema van de Gouden Eeuw verwachten. Zo komt in de Westerkerk een bijzondere expositie en zijn in de oude stadsgevangenis kaarten te bezichtigen van Frederick de Wit (circa 1630-1706), één van de beroemdste cartografen van zijn tijd. In Sprookjeswonderland is de legende van de Suyderseemeermin te bewonderen en VVV Enkhuizen e.o. geeft een speciale Stadswandeling uit. Ook de Enkhuizer horeca en middenstand haken in op het jaar van de Gouden Eeuw.

Om je op weg te helpen kun je bij de VVV een Z-kaart en iconen­boekje halen. Of download de gratis app Golden Age Tour, vanaf zomer 2019 beschikbaar in de Appstores en op www.enkhuizenboeit.nl.

Raadpleeg voor het complete programma de website www.enkhuizenboeit.nl of vraag ernaar bij de VVV.

Op www.enkhuizenboeit.nl kun je alvast een voorproefje nemen op de verrassingen van Enkhuizen. Ook het magazine Enkhuizen Boeit staat boordevol leuke tips, adressen en ideeën. Bij de VVV ligt een gratis exemplaar voor je klaar.

_BT Clear

De Gouden Eeuw in Enkhuizen

activiteiten en tentoonstellingen:

6 juli t/m 15 september

Gouden Eeuw expositie (Westerkerk Enkhuizen)

6 juli t/m 15 september

Expositie cartograaf Frederick de Wit (Stadsgevangenis Enkhuizen)

6 juli t/m 15 september

Bezichtiging de Waag. Iedere zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (gratis entree)

4 juli

Lekker aan de Dijk - Gold edition

14 & 15 september

Open Monumentendag Enkhuizen

7 december

Ode aan Rembrandt en de Gouden Eeuw (Drommedaris Enkhuizen)

Meer informatie vind je op www.enkhuizenboeit.nl.

_BT Clear

_BT Clear