In de gemeente oosterhout

_BT Clear

Spreekuren uro-gynaecologie bij de huisarts

_BT Clear

Drie maanden op de ziekenhuiswachtlijst voor plasproblemen? Helemaal niet nodig! Continentieverpleegkundigen Kristie en Nicole helpen patiënten op hun eigen spreekuur binnen de gespecialiseerde huisartsenzorg van ZorrooPLUS. Dat is niet alleen sneller, maar ook laagdrempeliger. 

‘Veel patiënten vinden het beladen om met dit soort intieme klachten bij een specialist te komen. Het is al ongemakkelijk genoeg. De stap naar de huisarts voelt dan vaak toch een stuk kleiner’, zegt Kristie. ‘Daarbij kom je op ons spreekuur veel relaxter binnen’, vult Nicole aan. ‘Een klein gebouw, rustige wachtkamers en één behandelaar; het zorgt voor een veel persoonlijkere sfeer dan de hectiek van een ziekenhuis.’ Uit het isolement halen is belangrijk, want vaak is er met simpele adviezen en ingrepen al veel te winnen. ‘We kunnen mensen zoveel kwaliteit van leven teruggeven’, zegt Nicole. ‘Daar word ik zelf ook elke dag weer blij van. Zo zag ik laatst een mevrouw die door urineverlies haast de deur niet meer uitging. Nu heeft ze een goede ring met de juiste verbandjes en kan ze weer fietsen, durft ze weer op bezoek. Geweldig toch?’

Bij gynaecologische en urologische klachten kunt u terecht bij ZorrooPLUS Uro-gynaecologie. Huisarts, kaderhuisarts, gynaecoloog, uroloog en continentieverpleegkundige werken slim met elkaar samen. Voor sommige problemen is het namelijk niet nodig om naar het ziekenhuis te gaan. De behandeling van ZorrooPLUS is een aanvulling op de zorg van uw eigen huisarts. Uw eerste afspraak maakt u daarom altijd in overleg met uw eigen huisarts.

ZorrooPLUS

Adres: Huisartsenpost Oosterhout, Pasteurlaan 9a, Oosterhout
Tel: (0162) 760 260
E-mail: [email protected]

www.zorroo-plus.nl

_BT Clear

_BT Clear

Vol hoofd

Op een tekening van een hoofd legt Lisa van 10 jaar vluchtig een aantal blokjes neer en schuift ze door elkaar. Ze blijft de blokjes bewegen. Ze benoemt dat haar hoofd er nu zo uitziet en voelt. “Ik heb een vol hoofd”, zegt Lisa.

Het hebben van een vol hoofd is een van de kenmerken van een autismespectrum stoornis (ASS) en wordt besproken in de methode BrainBlocks. Asendo zet deze methode in om op een visuele manier uitleg te geven aan het kind, ouders en andere betrokkenen over hoe het brein werkt van iemand met ASS.

Lisa vindt het lastig om woorden te geven aan hoe zij zich voelt. Met de blokjes kan ze het laten zien. Er wordt dan samen gekeken wat er nodig is om haar blokjes weer op te ruimen, zodat ze rust kan ervaren. Het inzicht krijgen in het brein met autisme, het blokjesbrein, is een belangrijke stap in het goed kunnen aansluiten op wat er nodig is.

Dit is een van de mogelijkheden van zorg binnen Asendo. Er zijn vele mogelijkheden gericht op diagnostiek, behandeling en (groeps)begeleiding van kinderen, jongeren, jongvolwassenen met ontwikkelings- en/of gedragsproblemen en ouders met opvoedvragen.

Met Asendo sta je er niet alleen voor, we doen het samen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de methode BrainBlocks of over wat Asendo voor u kan betekenen? Kijk dan op www.asendocare.nl of neem contact met ons op via 013-7370166.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear