In de gemeente oosterhout

_BT Clear

Dé nieuwe woonplek voor mensen met een beperking

Covída, Samen leven in verbinding

Dat is waar wij voor staan en voor gaan. Verbinding van bewoners met elkaar en de omgeving en andersom. Covída is een ouderinitiatief dat werkt aan het creëren van een fijne woonplek waar bewoners en hun ouders regie en zeggenschap hebben. Vanuit de kleinschaligheid kennen we de bewoners, hun achtergrond, hun ambities, hun dromen en hun geluksmomenten. Deze staan centraal in de zorg en begeleiding die geboden wordt.

Lekker op weg 

Ons plan wordt steeds meer werkelijkheid. De wensen die we hebben voor onze kinderen zien we terug in het schetsontwerp van het gebouw. Inmiddels is een groot deel van de zestien beschikbare appartementen gereserveerd voor de aangemelde bewoners. Tijdens de ouderbijeenkomsten is het prachtig om te zien hoeveel betrokkenheid mensen met elkaar bijeen kunnen brengen! Heel fijn, want er is nog werk te verzetten zoals het zoeken van sponsoren, het organiseren van ontmoetingen van onze bewoners met elkaar en het leggen van contacten met de buurt. De planning is om in 2024 de deuren te openen van deze prachtige woonlocatie in Oosterhout voor zestien mensen met een beperking, die hun leven leiden in verbinding met elkaar en met de buurt.

Geïnteresseerd?

Nieuwsgierig naar de vorderingen? Volg ons gerust op de website of social media.Kijk voor aanmelden, doneren of meer informatie op www.stichtingcovida.nl of neem gerust contact op met de initiatiefnemers, Ingrid en Ferdy Benoist, telefoonnummer
06 – 10704710.

Samen sterk voor een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is goed voor lichaam én geest. Met gezonde voeding en regelmatige beweging, wordt de kans op ziekten kleiner en blijf je langer fit. Maar ook een goede nachtrust, voldoende ontspanning, niet roken en weinig alcohol zijn gezonde gewoontes.

Toch lukt het niet iedereen om de juiste, gezonde gewoontes aan te leren of vol te houden. ‘En dat is natuurlijk zonde’, vindt Adriënne van den Bosch. Zij is manager bij ZoHealthy Leefstijl & Preventie en vertelt hoe ze zich samen – met de inwoners van Oosterhout – sterk willen maken voor een gezonde leefstijl.

‘Onze deelnemers hebben vaak al meerdere dingen geprobeerd om gezonder te leven. Maar ze hebben niet altijd de juiste kennis of motivatie om het vol te houden’, aldus Adriënne.

ZoHealthy heeft daarom verschillende programma’s ontwikkeld. Onder begeleiding van een coach leren deelnemers hoe ze gezondere keuzes kunnen maken op een manier die bij ze past. Adriënne: ‘En vooral op een manier die ze kunnen volhouden’. De programma’s bieden onder meer ondersteuning bij het stoppen met roken, het verliezen van gewicht, slaapproblemen of te veel alcoholgebruik.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over alle programma’s is te vinden op www.zohealthylife.nl. Deelname wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. ZoHealthy werkt samen met huisartsen en andere zorgprofessionals in de regio. De begeleiding vindt plaats in De Gekroonde Bel (Bredaseweg) en het Amphia Ziekenhuis

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear