Zorg of ondersteuning nodig? Het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon en haar specialisten zijn er voor je!

Soms kun je - tijdelijk of voor een langere periode - wel wat extra hulp gebruiken. Dan is het fijn om te weten dat er bij het wijkteam professionele mensen werken. Met veel ervaring in zorg, welzijn en wonen die samen met jou naar een oplossing zoeken. Bij voorbeeld door je omgeving te betrekken bij je vraag. Door te kijken naar de voorzieningen bij jou in de buurt waar je terecht kunt. Hierbij kun je denken aan GGZ-maatjes, huisbezoeken aan ouderen, opvoedspreekuren, schoolmaatschappelijk werk en ondersteuning van mantelzorgers. Zo helpen ze je om zelfredzaam te blijven, stimuleren ze dat inwoners elkaar ontmoeten en elkaar een handje helpen. En zo voorkomen we dat mensen in de problemen komen of dat problemen verergeren.

Specialisme binnen handbereik

Het wijkteam werkt heel nauw samen met de Opvoedpoli, Omring, Parlan, de GGZ NHN en Grip op Groei. Hierdoor beschikken we over expertise op het gebied van kinderen, jongeren en ouders. In deze samenwerking met specialisten is het wijkteam de spil voor de inwoner, omdat wijkteammedewerkers de situatie goed kennen. ‘Maar het werkt ook andersom’, legt Erik Heijmans van Parlan uit. ‘Net als het wijkteam er specialistische expertise bij haalt, haalt de specialist het wijkteam erbij voor oplossingen die voorliggend zijn. Op deze manier ontstaat er een integrale werkwijze, minder schotten, minder bureaucratie.’

Mirjam Knoop van Opvoedpoli vult aan: ‘Door de korte lijnen tussen Opvoedpoli en het wijkteam kan specialistische hulp snel worden ingezet en maken we het niet langer en ingewikkelder dan nodig is om weer verder te kunnen.’

Samen met jou en de specialist bekijken we wat er aanvullend op de zorg die het wijkteam biedt nodig is en voor welke periode je deze zorg nodig hebt. Uitgangspunt hierbij is dat we de juiste ondersteuning tijdig en zonder indicatie inzetten. En dat je specialistische steun niet langer ontvangt dan nodig is door het organiseren van hulp dichtbij de inwoners. Dat maakt zorg duurzame zorg!

Scheidingsteam

Scheiden brengt veel emoties met zich mee. Het is een onrustige en onzekere periode voor het hele gezin. Er moet veel geregeld worden. Ook moeten er belangrijke beslissingen genomen worden. Daarom helpt ons scheidingsteam - bestaande uit medewerkers van ons wijkteam, Opvoedpoli en Parlan - jou en je kinderen graag hierbij.

Een scheiding heeft ook veel impact op kinderen. Bij wie ga ik wonen, moet ik straks naar een andere school? Het scheidingsteam helpt om zo met elkaar in gesprek te blijven zodat een scheiding zo min mogelijk impact heeft op de kinderen.

_BT Clear