Nieuw geopende jeugdinrichting in Evertsoord zoekt enthousiaste medewerkers

Wij zijn op zoek naar enthousiaste medewerkers die samen met ons een veilig orthopedagogisch leefklimaat kunnen bieden aan jeugdigen van 18-25 jaar. Zij verblijven in Horsterveen vanwege het plegen van een delict (of worden daar van verdacht). De behandelgoep bestaat uit 8 jongeren. Jij begeleidt samen met jouw collega’s de jongeren om kans op herhaling van delict gedrag te verminderen.

Bijna alle jongeren hebben in hun jeugd al veel meegemaakt en soms weinig vertrouwen in volwassenen. Daarnaast zitten zij onvrijwillig ingesloten,

wat betekent dat ze niet klakkeloos meewerken. In de volgende alinea zal senior pedagogisch medewerker Ronny wat vertellen over zijn ervaringen met het werken in Horsterveen:

“Een goede groepsleider moet met de jongeren kunnen levelen” aldus Ronny. “Eigenlijk kan ik heel moeilijk uitleggen waar het hem in zit. Je hebt het of je hebt het niet. Alle jongeren die hier verblijven hebben een andere achtergrond en dus ook een andere benadering nodig. Je moet daarom goed kunnen schakelen en communiceren.

Daarnaast moet je ook assertief zijn en op de voorgrond durven treden. Het heft in eigen handen nemen. Wanneer twee jongeren elkaar uitschelden en je merkt dat het wellicht kan escaleren, dan moet je ingrijpen. Je haalt ze uit elkaar en gaat met ze in gesprek. De-escalerend werken noemen we dat. Je bent veel bezig met corrigeren, maar als je respect toont naar een jongere, krijg je dat meestal ook wel terug.”

DOEN!

Als we Ronny vragen of hij anderen zou adviseren om bij de RJJI te werken, dan zegt hij: “Doen! Je krijgt de kans om met een bijzondere, soms pittige doelgroep te werken en concrete stappen te zetten in hun ontwikkeling. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat ze beter naar buiten gaan dan dat ze binnenkwamen. Daarnaast heb je goede arbeidsvoorwaarden en natuurlijk fijne collega’s op wie je kunt bouwen. Elkaar sterker maken en jezelf blijven ontwikkelen. Die ruimte is er zeker binnen de justitiële jeugdinrichtingen van het Rijk.”

Sta jij stevig in je schoenen en wil je ons team komen versterken kijk dan op: www.werkenbijdji.nl/rjji of op de socials van de Rijks Justitiële Jeugdinrichting via Instagram (@rijks_jeugdinrichting) of LinkedIn.

_BT Clear