In de gemeente horst aan de maas

In de wereld van nu is digivaardig zijn een must

De Bibliotheek geeft mensen de mogelijkheden zich te ontwikkelen. Zo stimuleren ze zelfredzaamheid en zelfontplooiing.

_BT Clear

Wist je dat er in Nederland 4 miljoen mensen wonen die niet digitaal vaardig zijn? En dat is best lastig in een tijd waar steeds meer zaken via de computer geregeld moeten worden. Dan is het toch handig als je beschikt over de basiskennis. Dit betekent niet dat je alle in’s and out’s moet kennen van je computer. Of alle functies van Word of Excel. Ook hoef je niet te weten hoe je een website moet bouwen.

Digitaal vaardig is de basis die iedereen nodig heeft om te kunnen functioneren in de huidige wereld. Weten hoe je een e-mail moet versturen, hoe je kunt communiceren via WhatsApp of het vinden van online informatie via Google is wél zo handig. Ook bij de overheid moeten steeds meer zaken via de computer geregeld worden. Zoals de belastingaangifte of voor het maken van een afspraak bij de gemeente.

De Bibliotheek biedt gratis computercursussen aan, ook voor niet leden. En zorgt daardoor dat men beschikt over de benodigde digitale basisvaardigheden.

Bij Klik & Tik werk je met een online oefenprogramma waarmee met behulp van korte video’s vaardigheden als websites bekijken, e-mailen en downloaden uitgelegd worden. Het is speciaal voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Een deelnemer van de cursus vertelde hierover: “Ik kan nu zelf met de computer werken. Dat liet ik altijd aan mijn man over, nu kan ik het helemaal zelf!”. Door de basis te kennen, ben je niet langer afhankelijk van iemand anders!

Tijdens DigiSterker leer je via een cursus digitaal zaken doen met de overheid. Daarbij is enige basiskennis wel vereist.

Je maakt in een langzaam tempo kennis met de website van de Belastingdienst, de gemeente en andere overheden. Deelnemers worden zo ongemerkt al snel digivaardig. “In het begin vond ik het best spannend! Maar behalve leerzaam was het ook nog eens gezellig. En ik heb geen knoppenangst meer”, aldus een deelnemer.

Heb je een vraag over de tablet, iPad, laptop, smartphone, e-reader of Whatsapp? Maak dan gratis een afspraak bij het wekelijkse digitale spreekuur in Horst. Voor wie een vraag heeft over de digitale overheid kan in de Bibliotheek Venray terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Meer informatie ga naar www.biblionu.nl of neem contact op via 0478 581 970

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear