_BT Clear

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daar helpen wij bij!

Stichting Klussendienst helpt al meer dan 25 jaar 65plussers, mensen met een beperking en chronisch zieken in Gorinchem. Met een team van 30 mannen en vrouwen, merendeel vrijwilligers is de Klussendienst elke werkdag actief.

De Klussendienst helpt met allerlei kleine klussen in en om het huis. Bijvoorbeeld tuinklussen, ramen zemen, kleine reparaties, gordijnrails ophangen, strijkwerk. Maar ook hulp bij computer of tv. Met onze auto voor personen- en rolstoelvervoer begeleiden wij cliënten binnen Gorinchem naar de door hen gewenste bestemming. Grote klussen of werkzaamheden voor de vakman doen wij niet.

Hulp bij computer, telefoon of tv

Wij helpen bij vragen over of problemen met computer, telefoon of tv. Een deskundige medewerker komt graag naar u toe voor hulp en advies.

Gratis boodschappentaxi

De Klussendienst rijdt een gratis boodschappentaxi. Cliënten in het oostelijk deel van Gorinchem brengen we op dinsdag of woensdag naar winkelcentrum Gorinchem Oost. Cliënten in het westelijk deel brengen we op donderdag naar Piazzacenter. Een helpende hand in de supermarkt? Ook dat kunnen we regelen.

Auto voor personen- en rolstoelvervoer

Met de auto voor personen- en rolstoelvervoer brengen wij onze cliënten naar o.a. dagactiviteiten, sociale en culturele activiteiten, fysio, ziekenhuis of gewoon even naar de stad. Begeleiders kunnen gratis mee.

Zelfstandig met financiële ondersteuning en sponsoring

De Klussendienst is een zelfstandige stichting, financieel ondersteund door gemeente en Poort6. PLUS Elbert van den Doel en Toyota Kooijman sponsoren de stichting door wekelijks een auto voor de boodschappentaxi beschikbaar te stellen.

Abonnement € 20,- per jaar

Wilt u gebruik maken van de Klussendienst, dan heeft u een abonnement nodig van € 20,- per jaar. Klussen kosten € 4,00 per halfuur per klussenman of -vrouw. Voor een retourtje met de auto voor personen- en rolstoelvervoer betaalt u ook € 4,00.
Met een plusabonnement van € 75,- zetten wij wekelijks uw container bij de weg en later weer terug. En bij sneeuw vegen wij uw stoep of pad schoon.

Vervangende vrijwillige mantelzorg of respijtzorg

De Klussendienst werft ook vrijwilligers die af en toe een mantelzorger wil ontlasten. Dat noemen we vrijwillige mantelzorg of respijtzorg. Een kopje koffie, spelletje of wandelingetje met de zorgvrager. De mantelzorger heeft dan even tijd voor zichzelf.

De Klussendienst iets voor u?

Lid of vrijwilliger worden? Bel of mail ons via
0183-781 000, [email protected].
Kijk ook eens op onze website www.klussendienstgorinchem.nl.

Wij helpen onze cliënten energie te besparen. Helpt u ons mee?

De Klussendienst brengt energiebesparende voorzieningen aan in de woning van cliënten, die dat zelf niet kunnen. Het gaat daarbij om eenvoudige werkzaamheden zoals aanbrengen radiatorfolie, tochtstrips en vervangen van lampen.

Enkele uren per week over?

Wilt u iets voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking in Gorinchem betekenen? En heeft u (tijdelijk) enkele uren per week over? Kom dan ons team van vrijwilligers versterken.

Interesse?

Heeft u interesse? Contact opnemen kan via 0183 – 781 000 of [email protected].

_BT Clear