Ben jij geïnteresseerd in kwetsbare mensen met een bijzondere achtergrond?

WORD MAATJE BIJ IRISZORG IN DOETINCHEM

“De wereld
van Marja is erg
klein. Ik ben blij dat ik
als maatje wat extra
aandacht kan
geven.”

Maatjes zijn voor onze cliënten enorm waardevol. Vaak leven zij in een kleine wereld en kunnen maatjes een schakel zijn om weer mee te doen in de maatschappij. We zoeken maatjes voor enkele maatjesprojecten in Doetinchem. Het gaat om cliënten die thuis begeleiding krijgen van IrisZorg of in een voorziening van IrisZorg wonen.

WAT GA JE DOEN?

Ongeveer één keer in de week spreek je samen af. Samen overleg je wat jullie gaan doen, bijvoorbeeld wandelen, fi etsen of puzzelen. Sommige cliënten willen lid worden van een (sport)club of een wijkcentrum bezoeken, maar durven de eerste stap niet te zetten. Dan kun je als maatje daarbij steunen en ga je samen. Of je helpt bij het wegwijs maken op een laptop of Nederlands leren. Anderen willen graag alleen even een praatje maken en samen ko e drinken. We zoeken enthousiaste vrijwilligers die goed kunnen luisteren en zich in kunnen leven in onze cliënten.

WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG?

  • Goede begeleiding door een ervaren beroepskracht
  • Een training voordat je begint
  • Duidelijke afspraken, vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst
  • Een vrijwilligersvergoeding, verzekering en een kerstpakket
  • Je ervaart hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten

HOE GAAN WE VERDER?

Als je je aanmeldt als maatje maken we een afspraak om te kijken of het écht iets is voor je. Daarna gaan we op zoek naar een passende cliënt. Als de kennismaking bevalt van beide kanten, dan ga je als maatjes verder.

ENTHOUSIAST?

Stuur dan een mail met motivatie en bij voorkeur CV naar Pascal Boonstoppel, coördinator maatjesprojecten, [email protected]. Ook voor vragen kun je Pascal mailen. Of kijk op www.werkenbij.iriszorg.nl/vrijwilligers voor meer informatie.

     
_BT Clear