In de gemeente Doetinchem

Kansen krijgen en jezelf ontwikkelen

Richard van Dekken werkt al jaren bij Riwis Zorg & Welzijn. Tegenwoordig is hij coördinerend begeleider binnen het Beschermd Wonen, maar hij heeft al verschillende functies gehad. Kansen krijgen en jezelf mogen ontwikkelen vindt hij belangrijk bij een werkgever en dat vond hij bij Riwis. ‘De slogan “Geloof in eigen kunnen” geldt bij Riwis voor zowel de cliënten als de medewerkers’, aldus Richard.

_BT Clear

We spreken hem op het kantoor, waar hij moet zijn voor een OR-vergadering. Begin dit jaar is hij verkozen tot lid van de Ondernemingsraad. ‘Ik vind het belangrijk dat de organisatie de goede dingen doet voor zowel cliënten als medewerkers, daarom wilde ik graag in de OR. Het is mooi om te merken dat ook hier een goede samenwerking met het management is.’

‘Samen werken aan een gezond leven waarbij je prettig voelen, veilig en plezierig wonen en meedoen aan de samenleving belangrijke uitgangspunten zijn.’

Verschillende doelgroepen

Richard vertelt dat op de locatie waar hij nu werkt de doelgroep hem erg aanspreekt. Het zijn mensen met psychische en sociale problemen die beschermd wonen bij Riwis. Het werk is de laatste jaren wel moeilijker geworden. ‘Steeds vaker komen mensen bij ons met zwaardere problemen. Dat is soms een flinke uitdaging.’ ‘Het mooie van werken bij Riwis vind ik, dat er veel locaties zijn en daarmee ook veel verschillende doelgroepen, van moeder en kind, tot jongeren, ouderen en mensen met autisme. Als je na enkele jaren een keer wat anders wilt om jezelf te ontwikkelen of nieuwe ervaringen op te doen, dan kan dat goed binnen de organisatie.’

Persoonlijke ontwikkeling

‘Kansen krijgen, je mogen ontwikkelen en bijdragen aan de ontwikkeling van de mensen voor wie je zorgt of die je begeleidt is enorm belangrijk. Zien en gezien worden. Er zijn veel uitdagingen maar samen kun je veel bereiken’, aldus Richard.

Voor alle medewerkers biedt Riwis een uitgebreid digitaal opleidingsplatform aan met leermodules. Daarnaast is er voor elke medewerker ook de mogelijkheid om jezelf op andere manieren te ontwikkelen. Zo kreeg Richard de kans om een hbo-opleiding te volgen. ‘De slogan “Geloof in eigen kunnen” geldt voor zowel de cliënten als de medewerkers’, vertelt Richard. ‘In de praktijk helpt het als je kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen en dat je dat geloof in jezelf ook kan inzetten naar cliënten toe. Dat je hen kan stimuleren om stappen te zetten en daar ook (zelf)waardering voor te hebben, zoals je ook zelf doet.

Daar kan ik blij van worden’, zegt hij, ‘dat iets lukt en dat je daar samen met de cliënt enthousiast over kan zijn.’

Riwis Zorg & Welzijn is er voor iedereen die hulp nodig heeft om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te kunnen leven.

Wij ondersteunen mensen met psychische, sociaal-maatschappelijke of lichamelijke hulpvragen waarbij geloof in eigen kunnen voorop staat. Samen werken we aan een gezond leven waarbij je prettig voelen, veilig en plezierig wonen en meedoen aan de samenleving belangrijke uitgangspunten zijn.

We doen dit door ambulante begeleiding en beschermd wonen aan te bieden, maar ook ondersteunen wij ouderen op het gebied van verzorging, verpleging en thuiszorg.

Riwis is altijd op zoek naar mensen die ons helpen goede zorg en begeleiding te bieden aan onze bewoners en cliënten. Meer weten? Check werkenbij.riwis.nl voor de meest actuele vacatures.

Kijk voor meer informatie op www.riwis.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear