_BT Clear

Een gelijkvloerse woning met een beetje hulp van Woonforte?

Bent u toe aan een nieuwe stap in uw wooncarrière? Wordt uw eengezinswoning te groot voor u, de tuin onderhouden te lastig en is de trap misschien een obstakel aan het worden? Huurders van 50+ die een eengezinswoning van Woonforte leeg achterlaten kunnen gebruik maken van het project Passend (t)huis. We hopen met dit project de stap naar een beter passende en gelijkvloerse woning makkelijker voor u te maken.

_BT Clear

Voorrang op een gelijkvloerse woning

In 2020 startte Woonforte met het project Passend (t)huis. In dit project krijgen Doorstromers, (huurders van 50+ uit een eengezinswoning), voorrang op een gelijkvloerse woning. Is de huur van de gelijkvloerse woning hoger dan van de oude woning, dan mag u bij verhuizing de oude huur behouden. Alle Passend (t)huis woningen hebben een lift en liggen dicht bij winkels, een park en het openbaar vervoer.

Al 52 huishoudens vonden het afgelopen jaar een mooi, nieuw (t)huis.

Meneer en mevrouw van der Ploeg verruilden hun eengezinswoning voor een gelijkvloers appartement: “We hadden al jaren het idee dat onze eengezinswoning veel te groot werd voor ons tweeën. Dit project past precies bij ons. We wonen nu dichter bij de winkels en zijn van alle gemakken voorzien. Dat hadden we veel eerder moeten doen.”

Ook een Passend (t)huis in een nieuwbouwwoning

Een deel van de woningen in de nieuwbouwprojecten is gereserveerd voor Doorstromers. Hoe leuk is het om een nieuwe start te maken in een gloednieuw gelijkvloers appartement? Op de nieuwbouwwoningen is het nu nog wel even wachten. De verwachting is dat de nieuwbouwappartementen van de Noorderkeerkring in 2024 worden opgeleverd. Daarna volgen er appartementen aan de Noordpoolsingel. En, we werken aan nog meer nieuwbouwlocaties.

Voordelen voor 50-plussers

Verhuist u naar een Passend (t)huiswoning, dan kunt u profiteren van de volgende voordelen:

  • U krijgt voorrang bij de toewijzing van de woning.
  • U houdt de huurprijs van uw huidige woning (bij een jaarinkomen van maximaal € 40.024, -. Voor inkomens boven de € 40.024, - gelden andere voorwaarden. Kijk daarvoor op onze website.
  • U krijgt tien dagen gratis huur cadeau om de verhuizing goed te regelen. U hoeft dus geen huur te betalen voor deze dagen.

Hoe kunt u gebruik maken van dit unieke aanbod?

Zodra een Passend (t)huiswoning leegkomt, adverteren we deze op de website van Huren in Holland Rijnland. Daar kunt u reageren op de woning. U krijgt voorrang op de andere woningzoekenden.
Zorg wel dat u ingeschreven bent als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.

Tip:

kijk een keer per week op het aanbod op www.hureninhollandrijnland.nl dan mist u niets. De Passend (t)huiswoningen herkent u aan de roze balk in de foto.

U kunt ook inschrijven op onze gratis nieuwsbrief. U krijgt het aanbod van Passend (t)huiswoningen automatisch in uw mailbox. Kijk op www.woonforte.nl/ik-zoek/sociale-huurwoningen/passend-t-huis/doorstromer/ om u in te schrijven.

Waarom doet Woonforte dit?

De woningmarkt zit op slot. Passend (t)huis brengt meer beweging op de woningmarkt. Laat u een eengezinswoning achter, dan zorgt Woonforte ervoor dat een (startend) gezin in uw woning komt wonen. Laat het gezin een appartement achter, dan komt daar een starter wonen. Zo zorgen we dat iedereen een passend (t)huis heeft!

Bent u enthousiast geworden maar heeft u nog vragen over het project Passend (t)huis of wilt u meer weten over de mogelijkheden, mail met onze Passend (t)huisconsulent op [email protected] of bel: (0172) 418 518. Voor meer informatie kijk op www.woonforte.nl/ik-zoek/sociale-huurwoningen/passend-t-huis/. Daar kunt u alle informatie nog eens rustig nalezen en vindt u ook de selectie van Passend (t)huiswoningen.

Passend (t)huis is er niet alleen voor 50-plussers

Passend (t)huis is er ook voor andere groepen die een woning zoeken. Starters: jongeren van 18 tot 23 jaar. Herstarters: eenoudergezinnen die met spoed op zoek zijn naar een woning vanuit een scheidingssituatie. En spoedzoekers: woningzoekenden zonder kinderen en huisdieren die snel en tijdelijk een woning nodig hebben en tevreden zijn met een eenvoudige woonruimte.

_BT Clear