Drouwenerzand Attractiepark,

een onvergetelijke dag uit

Bijzonder van Drouwenerzand Attractiepark is, dat je er onbeperkt kunt eten en drinken. Van vers fruit, verse dagsoep, belegde broodjes, frites, snacks, tot limonade, koffie, thee en softijs! Het is een onvergetelijke ervaring voor kinderen dat ze gratis een heerlijk softijsje, limonade etc. kunnen halen. Hier wordt nog lang over nagepraat!

Er zijn attracties waar de kleintjes samen met hun (groot)ouders in kunnen, maar er zijn ook attracties waar ze alleen in mogen – stoer hoor! Ook voor de grotere jeugd is er van alles te doen; er zijn stoere (over-de-kop) attracties en andere ‘snelheidsduivels’. Er is echt van alles te beleven, dus dit is gegarandeerd een onvergetelijke dag uit tijdens je vakantie! Doordat het attractiepark overzichtelijk is ingericht en veel zitplaatsen heeft, kun je relaxed een oogje in het zeil houden.

Mocht één dag niet genoeg zijn dan kun je bij Drouwenerzand ook blijven slapen. Dit kan op hoogte in een comfortabele boomhut, luxe kamperen in een ingerichte tentlodge, kasteel- of saloonlodge, een vakantiehuis of in het hotel (met familiekamers), uiteraard allemaal inclusief toegang tot het Attractiepark.

Kijk voor je bezoek altijd eerst even op de website van Drouwenerzand. Hier vind je het laatste nieuws, de openingstijden, een overzicht van alle attracties en kun je vooraf je online tickets kopen. Het park adviseert om vooraf online dagtickets te kopen, omdat je dan zeker bent van je dagje weg.

Drouwenerzand Attractiepark
Gasselterstraat 7, 9533 PC Drouwen
www.drouwenerzand.nl
_BT Clear

Achter iedere schat schuilt een bijzonder verhaal

Samen maar toch uniek. Dat zijn de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe: Miramar Zeemuseum, OERmuseum en Museum Valse Kunst. Nog nooit in deze musea geweest? Plan dan zeker een bezoek.

Getroffen door de schoonheid van haar eerst gevonden schelp begint mej. Warners schelpen te verzamelen. Haar verzamelwoede -ze reist in haar eentje over de wereld en bezoekt ruim 80 landen – leidt uiteindelijk tot Miramar Zeemuseum: een verzameling bijzondere schelpen, krabben en koralen, maar ook dagboeken, foto’s en brieven. In de wisselexpositie ‘Plasticsoep’ aandacht voor de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. Check miramar-zeemuseum.nl.

‘Reis door de Tijd’ in het OERmuseum. Vanaf de laatste ijstijd met een levensechte mammoet via de neanderthalers en rendierjagers naar de steentijd met z’n hunebedbouwers. De reis eindigt in de bronstijd en de ijzertijd. Veel archeologische vondsten komen uit de directe omgeving. Naast een expositie over archeologie ook een tentoonstelling over urnenvelden in Zuidwest-Drenthe. Check oermuseum.nl voor workshops, wandelingen, fietstochten en lezingen.

Het werk van beroemde kunstenaars als Appel en Picasso wordt vaker vervalst dan je denkt. Wat beweegt meestervervalsers? Je hoort het verhaal in Museum Valse Kunst. Het museum heeft een unieke verzameling vervalsingen. De collectie groeit ook door schenkingen en stukken die veilinghuizen uit de handel hebben genomen. Het museum heeft verder een internationale collectie glaskunst.

Komend seizoen zijn er wisselexposities van Gineke Zikken, Wouter Berns en Ger Eikendal. Check museumvalsekunst.art.

Kidsactiviteiten OERmuseum

Is het echt of is het vals?

_BT Clear

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear