_BT Clear

Natuur

In Drenthe vind je uitgestrekte heidevelden waar herders nog met hun schaapskuddes lopen, langs pingoruïnes en over karrensporen uit de middeleeuwen. En wat dacht je van de oeroude bossen waar je nog echt in kunt verdwalen. Die best een beetje spannend zijn, helemaal in het donker. Wist je trouwens dat je hier bijna 3000 sterren aan de hemel kunt zien? In de grote stad zie je er maar 50!

Schaapskooien

Er worden al duizenden jaren schapen gehouden in Drenthe. Vroeger waren ze onmisbaar vanwege hun mest dat gebruikt werd op het land. Tegenwoordig worden ze vooral ingezet om heidegebieden in stand te houden. Overdag grazen de schapen op de hei onder begeleiding van de herder en zijn honden. En in de avond keren ze terug naar de schaapskooi. Neem zelf ook eens een kijkje bij één van de vele schaapskooien in Drenthe. Kom knuffelen met lammetjes of kijk hoe de herder en zijn kudde terugkeren van een dag op de hei.
drenthe.nl/schaapskooien

Sterren kijken in Drenthe

In Drenthe kun je heel goed sterren kijken. Dat komt door de schone lucht en het weinige kunstlicht. Niet zo gek dus dat juist hier verschillende sterrenwachten en radiotelescopen te vinden zijn, zoals op het Dwingelderveld en in Hooghalen. In de Science Hub in Dwingeloo maak je een reis door de Melkweg en leer je alles over radiosterrenkunde. Of loop het Melkwegpad bij Hooghalen. Hier kom je enorme telescopen tegen en ontdek je alle geheimen van het heelal.
drenthe.nl/sterrenkijken

Tip:

The Nature Game

Het is een sprookje, een vette game en een les natuureducatie. Maak jij binnenkort met je (klein)kinderen een reis door de tijd met deze magische tabletgame in de natuur?

Tip:

Ga op pad met Eko-Tours

Rijd zelf in een elektrische Eko-explorer door de ongerepte natuur van de Hondsrug en ga samen met de gids op zoek naar verborgen plekjes en de mooiste verhalen.

Ontdek de Drentse wildernis

Als je een naar een avontuur zoekt in de ongerepte natuur, is In het Wilde Weg ‘The place to be’. Stap in een kano en ga op een onvergetelijke ontdekkingstocht met gids Tim Horneman. Hij vertelt je onderweg over de dieren en planten die in en om rivier de Hunze leven. Of ga met Leah Groeneweg op wildplukexcursie, waarbij je alles leert over eetbare planten. Samen maak je de heerlijkste recepten op een zelfgemaakt kampvuur. Dé ultieme manier om de Oerprovincie van Nederland te beleven!
inhetwildeweg.nl

_BT Clear

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear