De verhalen van Drenthe

_BT Clear

Maak kennis met de mooie en indrukwekkende verhalen van Drenthe. Neem bijvoorbeeld het verhaal over de hunebedden. Spannend en mysterieus. Of het verhaal over het veen, met Vincent van Gogh die in Drenthe inspiratie zocht en vond. Verhalen onthuld door sporen uit de ijstijd of verhalen uit lang vervlogen tijden die ook nu nog zichtbaar zijn in de Koloniën van Weldadigheid. En zo zijn er nog veel meer. Tijd om ze te ontdekken!

_BT Clear

Oertijd

De voorlaatste ijstijd heeft een grote invloed gehad op het Drentse landschap. Een smeltende gletsjer zorgde voor ruggen in het gebied dat we nu kennen als De Hondsrug. Maar ook mammoeten en andere bewoners lieten hun sporen na. Ontdek deze oeroude schatten en verhalen in de Oerprovincie van Nederland.

Beleef de oertijd

In het Hunebedcentrum in Borger ga je terug naar de prehistorie. Je komt hier alles te weten over het Trechterbekervolk en de hunebedden die zij bouwden. En wie weet kom je wel één van de oermensen tegen die je laten zien hoe je vuur maakt en hout bewerkt.
hunebedcentrum.eu

De Big Five hunebedden in beeld

Drenthe telt maar liefst 52 hunebedden. Misschien net iets te veel om allemaal te bezoeken. Daarom hebben we een Big Five voor je samengesteld en in beeld gebracht.

Meer verhalen over de oertijd vind je op: drenthe.nl/oerverhalen

5x een wandeling door de oertijd

  • Tijdreisroute Leewal, Exloo – 7,5 km
    Ontdek de overblijfselen van de ijstijden en de raadsel-achtige Leewal, die zich een weg door het landschap baant.
  • Wandelroute Archeologie, Schoonoord – 2,4 km
    Gletsjerkuilen, grafheuvels, celtic fields en andere sporen uit het verleden in het Sleenerzand.
  • Sabeltandtijgerspoor, Exloo – 2,2 km
    Volg het spoor van de sabeltandtijger, slinger over heuvels uit de ijstijden en leer alles over de mammoet tijdens deze speelroute.
  • Oekroute, Borger – 6 km
    Ga op pad met hunebedbouwer Oek die je alles leert over de Oertijd aan de hand van leuke opdrachten.
  • Geopark Game The Lost Collection
    Test je kennis, speel mini-games en maak jouw collectie prehistorische dieren en archeologische vondsten compleet in deze gratis app.
_BT Clear

D53/ Havelte

D49/ Schoonoord

D10 / Gasteren

D27 / Borger

D45 / Emmen

_BT Clear

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear