Wonen & Leven in Lelystad


“Elke dag komen we met plezier thuis.”

De woningnood in Nederland is bijna dagelijks in het nieuws. Ook in Lelystad is de inschrijftijd voor een huurwoning langer dan vroeger, gemiddeld zo’n zes jaar. Daarom bouwt Centrada veel nieuwe woningen, maar wil ook stimuleren dat mensen doorstromen naar een beter passende woning. Een kleinere gelijkvloerse woning is voor veel senioren een uitkomst als hun oude eengezinswoning niet meer zo ideaal past bij hun levensfase. Meneer en mevrouw Den Hartog zijn van die doorstromers. “Ik heb nog geen seconde spijt gehad”, vertelt mevrouw Den Hartog.

_BT Clear

Tijd voor een nieuw begin

Het echtpaar Den Hartog verliet na ruim 22 jaar hun grote eengezinswoning voor een appartement. Mevrouw Den Hartog vertelt waarom het tijd was voor een nieuw begin: “We hadden het prima naar onze zin in onze oude woning, maar onze gezondheid werd een probleem. Het traplopen ging me steeds moeilijker af. Ook het onderhouden van de tuin was fysiek niet meer mogelijk.”

Schoon schip maken

De verhuizing gaf meneer en mevrouw Den Hartog de mogelijkheid om schoon schip te maken:

“Ons nieuwe appartement is kleiner dan onze oude eengezinswoning. Er moesten dus spullen weg. En spullen hadden we, heel veel spullen. Uiteindelijk hebben we met hulp van onze familie en vrienden een hele hoop weg kunnen doen. Dat gaf zoveel rust. Eindelijk was er weer overzicht.”

Met plezier thuiskomen

Meneer en mevrouw Den Hartog wonen inmiddels ruim een jaar in hun nieuwe woning. “Elke dag komen we met plezier thuis. Van tevoren waren we bang dat de woning misschien klein aan zou voelen. Maar nu alle meubels staan, valt dat zo mee. We hebben ruimte zat! We willen hier nooit meer weg.”

Een keten van verhuisbewegingen

In de eengezinswoning die het echtpaar achterliet is een jong gezin komen wonen. Centrada: “Met het aanbieden van doorstroomwoningen zorgen wij ervoor, dat meerdere mensen aan een woning komen die bij hun situatie past. Door de verhuizingen komen er eengezinswoningen vrij voor jonge gezinnen; een doelgroep die steeds moeilijker een passende woning kan vinden. Omdat deze jonge gezinnen op hun beurt ook weer doorstromen, ontstaat er een keten van verhuisbewegingen.”

Kijk voor meer informatie op www.centrada.nl

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear