(Uit)gerust en langer zelfstandig thuis kunnen wonen

Uwthuiszorgwinkel.nl staat midden in elke fase van uw leven, een uitgebreide medische speciaalzaak voor jong én oud. Wij bieden simpele oplossingen, kwaliteitshulpmiddelen voor tijdelijk of langdurig/blijvend ongemak en advies/informatie die uw dagelijks leven vergemakkelijken en bijdragen aan o.a. zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, revalidatie en comfortabel leven.

Is er met spoed een hulpmiddel nodig, dan rijden onze chauffeurs 24/7 om de benodigde hulpmiddelen zo snel mogelijk af te leveren. Klantvriendelijkheid, service en kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

De heer Wassink, 79 jaar

“Na een heupoperatie in het ziekenhuis mocht ik naar huis. De transferverpleegkundige belde met Uwthuiszorgwinkel.nl om een paar krukken te regelen, benodigd voor mijn herstel. Dezelfde dag konden ze de krukken nog gratis bij me thuis brengen waardoor ik direct met ontslag mocht. Helaas verliep mijn herstel niet vlekkeloos en de zorg werd complexer en zwaarder. Krukken waren niet meer voldoende. In de thuiszorgwinkel werd ik op vriendelijke wijze van alle productinformatie voorzien waardoor ik uiteindelijk tot een goede keus kwam om een lichtgewicht rollator aan te schaffen. Ook is mijn woning aangepast met drempelhulpen. Door de rollator is mijn zelfstandigheid vergroot en kan ik langer zelfstandig thuis blijven wonen.”

Mevrouw van den Bergen, 64 jaar

“Mijn dochter was net een paar maanden opgenomen met zowel psychische als lichamelijke klachten zoals anorexia nervosa, rug- en nekklachten en een open stuit. Om decubitus te bestrijden kon ik gratis via Uwthuiszorgwinkel.nl een luchtwisselmatras lenen. Gelukkig namen de lichamelijk klachten af en sloot de wond. Het betekende ook dat ze niet meer in aanmerking kwam voor het luchtwisselmatras. Ontspanning vinden op het speciale ad-matras kon niet meer. De indicatieverpleegkundigen van Uwthuiszorgwinkel.nl brachten redding. Na diverse consulten en proefliggen op diverse matrassen, huurt mijn dochter nu een speciaal Decupré ad-matras en heeft ze een vlinderkussen aangeschaft. Mijn dochter slaapt weer als een roos en kan gelukkig weer ontspannen.”

Er zijn verschillende locaties. Op www.uwthuiszorgwinkel.nl vindt u welke dit zijn. Bent u niet in staat om langs te komen? Of wilt u graag dat wij uw persoonlijke situatie en woning thuis komen bekijken? Dat kan! UwThuisspecialist komt graag bij u op huisbezoek voor advies of een gratis demonstratie.

Het WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier

Met stagiaires actief in het sociaal domein

Ondersteuning bieden aan mensen thuis, in het Dagcentrum, bij wijkorganisaties als de verkeerstuin of een zorgboerderij. Kennis maken met een zorg-welzijnsberoep door stage te lopen en te leren in de praktijk bij relatief gezonde mensen. Bij ouderen, andere volwassenen en kinderen. Iedere inwoner van het Soesterkwartier kan voor eenvoudige hulpklussen en/of ondersteuning aankloppen bij het WijkLeerbedrijf.

Jonge mensen in opleiding starten hun praktijkervaring bij mensen die een vorm van hulp nodig hebben, maar geen zorgindicatie of een beschikking WMO hebben. Dit is heel goed, zo erkennen ook de aan het WijkLeerbedrijf verbonden beroepsopleidingen. Want als de jonge mensen hun praktijkleren starten in een zorgsituatie met zorgafhankelijke, langdurig zieke mensen, dan wordt hun beeld van afhankelijkheid en ‘hulp bieden’ meteen op een bepaalde manier ingekleurd. De verbinding tussen jong en oud levert bijzonder veel op! Voor de oudere die ondersteuning ontvangt van een jongere, en andersom. Ze leren van elkaar en geven elkaar energie gedurende een stageperiode van 10 tot 20 weken. Dát is wat de docenten terug horen en ook de coördinator van het WijkLeerbedrijf.

Het is een mooie combinatie: actief zijn in de informele (niet professionele) hulpverlening, in het sociaal domein, door stagiaires die in opleiding zijn voor een baan in de formele (professionele) zorg of het welzijn. De informele en formele zorg / welzijn komen op die manier samen in het WijkLeerbedrijf. Het sociaal domein krijgt op een hele diverse, dynamische wijze invulling. Op de website van de wijk Soesterkwartier komen met regelmaat de activiteiten van het WijkLeerbedrijf voorbij. Grote steden als Den Haag en Rotterdam hebben WijkLeerbedrijven als structureel onderdeel van hun sociaal domein aangemerkt.

Het WijkLeerbedrijf betreft een formeel samenwerkingsverband waarin Lyvore (ontstaan na een fusie tussen Birkhoven Zorggoed en Zorgpalet Soest-Baarn) de regiefunctie heeft. Organisaties die erin samenwerken zijn onder meer: Ravelijn, de ROC’s, het Vakcollege en Prisma college Amersfoort, Utrecht Zorg en Calibris Advies. Maar ook wordt nauw samengewerkt met Welzin, het Buurtnetwerk en veel vrijwilligers. Met de gemeente Amersfoort vindt overleg plaats over verduurzaming.

Meer informatie

Het WijkLeerbedrijf is gehuisvest op de begane grond van woonzorgcentrum Puntenburg, Puntenburgerlaan 100, Amersfoort. Kijk op www.calibrisadvies.nl/projects/wijkleerbedrijf-amersfoort-soesterkwartier. Of neem contact op met Lyvore via (088)356 00 00 en www.lyvore.nl.

_BT Clear