Eindeloos genieten in Laag Holland

Ontdek, beleef en geniet!

Direct ten noorden van Amsterdam vind je een oase van rust: Laag Holland. Uitgestrekte veenweidegebieden, weidse polders en pittoreske (vissers) dorpen en stadjes worden hier met elkaar afgewisseld. Terwijl eeuwenoude molens, imposante forten en prachtige stolpboerderijen het landschap sieren.

De ultieme manier om dit seizoen het polderlandschap met de forten van de Stelling van Amsterdam te ontdekken, is tijdens de Hollandse Waterlinies Fietstour georganiseerd op 19 en 20 juni. Diverse routes en afstanden vertrekken dan vanaf Fort Benoorden Purmerend voor een té gekke fietstocht met bezoeken aan diverse forten.  Breng ook eens een bezoek aan één van de dorpjes aan het Markermeer. In Volendam kun je nu zelfs aan boord stappen van een prachtige replica van VOC-schip ‘De Halve Maen’.

Wissel je een fiets- of wandeltocht graag af met eindeloos shoppen, terras hoppen en een boeiend museum? Dan ben je in Purmerend aan het goede adres! De gezellige straten en pleinen zorgen voor urenlang plezier en wist je dat de befaamde Koemarkt de meeste horeca per m2 in Nederland heeft? Er is altijd wel een zaakje waar jij terecht kunt voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner. To go of lekker ter plaatse, net wat de COVID-19 regels toestaan.

Ga voor tips en inspiratie naar www.laagholland.com. Vergeet daar ook niet om het nieuwe digitale magazine ‘Eindeloos’ te bekijken voor nog meer leuke tips en hotspots.


Spelevaren in de Zaanstreek

Lekker genieten van water en groen? Kom naar de Zaanstreek! Bijvoorbeeld naar recreatiegebied Het Twiske waar je naar hartenlust kunt dobberen op het water, spelen op strandjes of het avontuur aangaan tussen het groen.

Op de grens van Zaanstreek en Waterland ligt natura 2000 gebied Het Twiske: 650 hectare natuur waarvan maar liefst een derde deel water is. Een heerlijke plek om met je gezin een mooie dag door te brengen.

Bootje huren

Bij Twiske Haven – waar je ook heerlijk een terrasje kunt pakken – zijn allerlei bootjes te huur. Willen jullie roeien, zeilen, waterfietsen of met een fluisterbootje of kano het water op? Vanaf het water kunnen jullie leuk vogels spotten of misschien wel zo’n stoere Schotse Hooglander.

Op avontuur

Speciaal voor de kinderen is er de Avonturenspeelplaats. Lekker kruipen, klimmen en klauteren. Op de kabelbaan of met bruggetjes en een pontje over het water. Zijn jullie echte durfals dan is er het Klimpark Twiske. Met zeven klimroutes hebben ze voor iedereen een uitdaging, die precies spannend genoeg is.

Speelstrandjes

Genoeg beleefd? Dan kunnen jullie heerlijk bijkomen op één van de strandjes. Je kunt kiezen voor een rustig stukje strand aan het water of juist een speelstrandje waar de kinderen zich zelf kunnen vermaken. Of ga nieuw energie opdoen in het pannenkoekenrestaurant. Als dat geen topdag is!

Meer vaartips voor de Zaanstreek op Zaans.nl.
Kijk voor Het Twiske direct op Twiske-waterland.nl.

_BT Clear

Recreatiekrant Noord-Holland 2021

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
_BT Clear