Voel je welkom in Enkhuizen!

Bewonder de historische zeilschepen in de havens, wandel langs de talloze monumenten en grachtjes of kom tot rust in een van de meest charmante parken van Nederland, het Snouck van Loosenpark. Enkhuizen is een vestingstad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vind je maar liefs 366 rijksmonumenten, elk met een uniek en boeiend verhaal. Laat je aangenaam verrassen en proef op iedere straathoek de indrukwekkende historie van een VOC-stad met allure.

Enkhuizen heeft tal van leuke winkeltjes en horeca. De meeste zijn gevestigd in prachtige monumentale panden in de historische binnenstad. Ze zijn geopend volgens de landelijke richtlijnen van het RIVM. Dat geldt natuurlijk ook voor het Zuiderzeemuseum, Sprookjeswonderland en alle andere musea en attracties in Enkhuizen.

Zoek je liever de weidsheid en ruimte op? Vanuit Enkhuizen kun je prachtige vaartochten maken door de polders van West-Friesland en over het IJsselmeer. Of ga lekker fietsen. Bijvoorbeeld over de Westfriese Omringdijk, de oudste dijk van Nederland. En vind je een dag veel te kort, dan kan een van de vele overnachtingsmogelijkheden uitkomst bieden. Je vindt ze op www.visitenkhuizen.nl.

Heel graag tot ziens in Enkhuizen!

© Henk Visser

Kijk voor meer informatie, leuke tips en routes op www.visitenkhuizen.nl


_BT Clear

Vier jouw vrije dagen aan de kust

Nederland is schitterend en heeft voor iedereen iets te bieden. In weinig andere landen vind je zoveel diversiteit zo dicht bij elkaar. Prachtige uitgestrekte natuurgebieden worden afgewisseld met indrukwekkende steden. En binnen een half uur treinen sta je vanuit het drukke Amsterdam met je voeten op het Zandvoortse strand!

Heerlijk om, na maanden aan huis gekluisterd te hebben gezeten, er weer op uit te gaan. De buitenlucht in en leuke dingen doen. Op gepaste afstand natuurlijk. Genieten van het zand tussen je tenen, het geluid van de branding en de voorjaarszon op je huid. Maak een tussenstop bij een van de take away barretjes op het strand. En misschien neem je zelfs wel een duik in de Noordzee, een van de schoonste en veiligste zeeën op aarde.

Of maak een prachtige lentewandeling door de duinen. Zandvoort ligt tenslotte ingesloten tussen twee schitterende natuurgebieden. Grote kans dat je een hert tegen het lijf loopt. Misschien zelfs wel een met een kalfje. Maar behalve herten kijken, kunnen (jonge) avonturiers ook op zoek naar de verschillende bunkers in het gebied. Spannend!

‘Thrill seekers’ bezoeken het enige Formule 1 circuit van Nederland of doen een anti-slipcursus of gaan driften. Liefhebbers van gezelligheid maken een rondje door het knusse centrum en bezoeken de authentieke Zandvoortse sloppies.

Zandvoort heeft alles, dus waarom zou je het ver weg zoeken. Ga op vakantie in eigen land en boek jouw ‘staycation’ in Zandvoort. Voor inspiratie download je op www.visitzandvoort.nl/overnachten-in-zandvoort ons e-book met de beste tips voor de leukste overnachtingen in Zandvoort.

_BT Clear

Recreatiekrant Noord-Holland 2021

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
_BT Clear