Komt u ook?

Week van de Mantelzorg

_BT Clear

Mantelzorger zijn, daarvoor kiest u niet. Dat wordt u bijvoorbeeld als uw partner, buurman, oma of kind zorg nodig heeft en u (een deel van) die zorg op u neemt. Een belangeloze inzet, die een bijzonder blijk van waardering verdient. Daarom zet Mantelzorgplaza u graag in het zonnetje tijdens de Week van de Mantelzorg.

10 november is de Landelijk de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag bedanken wij u voor de langdurige zorg die u geeft aan iemand die het hard nodig heeft. In Vught organiseren we sinds 2008 de dag van de mantelzorg, dit jaar vieren we niet de dag maar de week van de mantelzorg.

In Vught willen we graag onze mantelzorgers extra in het zonnetje zetten en onze waardering uit spreken. Het landelijke compliment is vervallen, maar door de week aan te bieden wil de gemeente Vught de waardering uitspreken en hiermee zoveel mogelijk mensen bereiken. In de week van 10 november staan er verschillende activiteiten gepland om de mantelzorgers te bedanken.

Wanneer staan de activiteiten gepland
Dinsdag 10 november: 13.00 – 18.00 uur
Woensdag 11 november: 14.00 – 17.00 uur
Donderdag 12 november: 08.00 – 09.30 uur
Vrijdag 13 november: 15.30 – 20.30 uur

Vergeet het niet, dinsdag 10 november t/m vrijdag 13 november 2015: De Week van de Mantelzorg.

Vught voor elkaar

Vughtvoorelkaar is het digitaal platform voor Vught en Cromvoirt, waar vraag en aanbod voor onderlinge (buren)hulp en vrijwilligerswerk elkaar kunnen vinden. Inwoners van Vught en Cromvoirt, vrijwilligers bij organisaties en verenigingen kunnen hun hulp op een laagdrempelige manier aanbieden. Hulp kan structureel en incidenteel zijn.

Hoe werkt het?

Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, een knoop aan een jasje zetten, de kliko voor een buurvrouw aan de straat zetten of sportief bezig zijn met een maatje. Eenmalig of voor langere tijd, vrijwillig, alles kan en mag! Op Vughtvoorelkaar zie je in een oogopslag wie hulp zoekt en voor wie je iets kunt betekenen. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis.

Om gebruik te maken van Vughtvoorelkaar meld je jezelf eerst aan bij www.vughtvoorelkaar.nl
Aanmelden is vrijblijvend, gratis én het vergroot de veiligheid en betrouwbaarheid van Vughtvoorelkaar.nl. Het kost slechts een minuut van jouw tijd. Je kunt daarna een vraag en/of aanbod vinden op 2 manieren:

  1. Plaats een vraag en/of aanbod. Door het slimme e-matchingssysteem van Vughtvoorelkaar.nl worden vrijwilligers en organisaties in jouw buurt automatisch van jouw vraag op de hoogte gesteld. Zij nemen vervolgens bij interesse contact met jou op.
  2. Reageer op het aanbod en/of de vraag van vrijwilligers en organisaties. Er zijn al veel mensen en organisaties die hun diensten hebben aangeboden en wachten op een vraag in hun buurt. Spreekt de vrijwilliger of organisatie jou aan? Neem dan contact met hen op!

Vraag en/of aanbod gevonden?

Vughtvoorelkaar zorgt voor een veilige, betrouwbare en anonieme omgeving om online met elkaar in contact te komen. Je kiest zelf hoe je daarna verder wilt. Tip van Vughtvoorelkaar: een kennismakingsgesprek is een logische vervolgstap. Hierin ontdek je of het klikt en kun je elkaars wensen en behoeften bespreken.

www.vughtvoorelkaar.nl

_BT Clear