Goedkoop, makkelijk en zelfstandig reizen met de seniorenbus

_BT Clear

Sinds juni rijdt in Vught de seniorenbus. Speciaal voor inwoners van Vught en Cromvoirt die ouder zijn dan 55 jaar. En die er graag gebruik maken om snel en goedkoop op allerlei plekken in Vught en Cromvoirt te komen. Of bij het centraal station en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.

Jan Heessels Stichting Seniorenbus

Een prachtig initiatief, vindt ook Jan Heessels van de Stichting Seniorenbus: “Het is heel breed in de gemeenschap opgepakt. De Vughterstede is erbij betrokken, Woonwijze, de gemeente en de Rotary. We zijn ook in gesprek met de Vincentiusvereniging. Verder heeft ook het bedrijfsleven, waaronder de Rabobank, een steentje bijgedragen. Door een succesvolle sponsoractie zijn we er in geslaagd om voldoende geld bijeen te brengen om een prachtige nieuwe bus aan te schaffen. En dan hebben zich inmiddels al bijna veertig vrijwilligers aangemeld. Zij rijden de bus, of begeleiden de passagiers tijdens de rit.”

Redelijk mobiel

De seniorenbus is een Volkswagen Crafter met een elektrische traptrede. De bus biedt plaats aan zeven passagiers, de begeleider en de chauffeur. “De seniorenbus is er voor alle mensen die ouder zijn dan 55 jaar. Het is niet nodig dat ze een beperking hebben. Iedereen kan mee. Maar de bus is natuurlijk vooral een oplossing voor mensen die nog redelijk mobiel zijn. De rollator kan gewoon mee. En er is in de bus ook plaats voor een inklapbare rolstoel. Met de seniorenbus kunnen ze zelfstandig naar bijvoorbeeld het ziekenhuis. Ze hoeven dan niet altijd meer een beroep te doen op hun kinderen of familie. Alleen mensen in een niet opvouwbare rolstoel kunnen we helaas niet met de seniorenbus vervoeren.”

Hoe het werkt

Wilt u een keer met de bus naar het ziekenhuis? Of winkelen op het Moleneindplein? Naar de bibliotheek, koffie drinken bij Chopin of zwemmen in Ouwerkerk? Dan meldt u zich aan als abonnee. Vervolgens geeft u telefonisch uw aanvraag voor een rit door, uiterlijk om 15.00 uur de dag voordat u gebruik wilt maken van de seniorenbus. Reserveren kan ook via de website. De bus komt bij u voorrijden en brengt u waar u naar toe wilt. Wilt u weer opgehaald worden? U spreekt dan van tevoren ook een tijd af wanneer de chauffeur weer moet voorrijden op uw bezoekadres. Als u voor poliklinisch bezoek naar het ziekenhuis gaat, kunt u natuurlijk met de chauffeur of begeleider afspreken, dat u opbelt wanneer u weer klaar staat om opgehaald te worden. “Wel alleen van maandag tot en met vrijdag en overdag” vult Jan Heessels aan.

Ook met de seniorenbus?

  • Eerst meldt u zich aan als abonnee via www.seniorenbusvught.nl, via [email protected] of telefonisch via 073 – 7113191.
  • Een abonnement kost € 5,- per maand. Huurders van Woonwijze krijgen een korting van € 1,50. Zij betalen dus € 3,50 per maand.
  • U koopt vervolgens in de bus een 10-rittenkaart.
  • Elk ritje dat u maakt met de bus, kost € 0,50.
  • De prijs voor een ritje naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis of het station in ’s-Hertogenbosch is net zo duur als een ritje naar een adres in Vught of Cromvoirt.
  • De bus stopt bij u voor de deur en zet u ook weer thuis af.

_BT Clear