INFORMATIEKRANT Tiel

Deze pagina wordt mogelijk gemaakt door bedrijven en organisaties uit Tiel e.o.

“Alleen maar lof voor het Team van de Buurt”

_BT Clear

Tiel – Mevrouw Simon (89 jaar) woont al 27 jaar met veel plezier in een seniorenwoning in Tiel. Ze woont zelfstandig en doet nog veel zelf, ook dankzij de hulp van het Team van de Buurt. “Doordat ik soms wat wankel ben, mag ik bijvoorbeeld niet meer op een trap staan. Ik heb het Team van de Buurt daarom benaderd voor klussen in en om huis. Eén of twee stagiaires komen eens in de twee weken bij mij langs. Heel fijn én gezellig.”

Mevrouw Simon maakte kennis met het Team van de Buurt dankzij haar deelname aan de Ouderensoos. “Ik ga iedere dinsdagmiddag kaarten bij de Ouderensoos Tiel in wijkcentrum Westroijen. Het uitje van de week waar ik naar toeleef. Dit wordt onder andere georganiseerd door medewerkers van zorgcentrum Lingewaarde, een van de negen woonzorglocaties van Zorgcentra De Betuwe.

In Westroijen deelden zij op een gegeven moment een flyer uit met informatie over het Team van de Buurt. Ik dacht direct dit is wel wat voor mij”. Een helpende hand van het Team van de Buurt was snel geregeld.

Hulp en een praatje

Inmiddels komt het Team van de Buurt al zo’n twee jaar bij mevrouw Simon over de vloer. “Ik heb veel baat bij de hulp van de leerlingen. Ze doen hun werk goed. Ze zijn allemaal even aardig, netjes en beleefd. En je hebt even een praatje. Dat doet je ook heel goed. Tussen het werken door even gezellig een kopje thee drinken samen. Een van de meiden voelt zelfs als een eigen dochter.”

Het Team van de Buurt

Het Team van de Buurt is een samenwerkingsverband tussen het ROC en Zorgcentra De Betuwe. De stagiaires van het ROC worden begeleid door professionele medewerkers van Zorgcentra De Betuwe. Zij doen diverse korte klussen in de wijk, zoals de boodschappen, stofzuigen en de hond uitlaten. Kan het Team van de Buurt iets voor u betekenen? Neem een kijkje op www.teamvandebuurt.nl of neem vrijblijvend contact op met een werkbegeleider van het Team van de Buurt Tiel via (06) 12 12 67 28.

Zorgcentra De Betuwe

Zorgcentra De Betuwe biedt zorg, diensten en activiteiten in de gemeenten Buren, Culemborg, Neder-Betuwe en Tiel. Het Team van de Buurt is actief in Culemborg en Tiel.

Meer informatie??

www.zorgcentradebetuwe.nl
T: 0800 77 33 444 (gratis)
E: [email protected]

_BT Clear

_BT Clear

ONAFHANKELIJK ADVIES VOOR Wmo en Wlz

WANNEER IS HET TIJD OM HULP TE VRAGEN?

Om hulp vragen is lang niet voor iedereen even makkelijk. De wetten en regels zijn best ingewikkeld. En vaak weet je niet wáár je moet zijn. Dan is het goed om te weten dat iedere inwoner van Tiel gebruik kan maken van een onafhankelijke adviseur.

Wanneer vraag je om hulp?

Iedere inwoner van Tiel heeft recht op ondersteuning bij problemen door: een beperking, chronische ziekte, psychische problemen, schuld, etcetera.

Een paar voorbeelden:

Annet maakt zich zorgen over haar moeder van 80 jaar. Haar moeder krijgt steeds meer lichamelijke klachten. Ook worden haar sociale contacten steeds minder. Annet woont in Amsterdam en vindt het lastig om op deze afstand de juiste hulp geregeld te krijgen voor haar moeder.

Jurgen en Marieke hebben een dochter van 8 jaar met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Ze zetten zich dag en nacht in om hun dochter zo goed mogelijk te begeleiden. Daardoor blijft er weinig tijd over voor vrienden, familie en voor sporten. Ook zijn ze vanwege de intensieve zorg minder gaan werken, waardoor het financieel erg krap wordt en schulden dreigen.

Arjen van 27 jaar heeft autisme en woont thuis bij zijn moeder. Zijn moeder trekt aan de bel, omdat zij niet meer weet hoe het verder moet met Arjen. Hij heeft nog geen baan, geen inkomen en is erg afhankelijk van haar. Hoe moet dat als ze ouder wordt?

Wat doet de onafhankelijke cliëntondersteuner?

De cliëntondersteuner van MEE geeft informatie of advies over problemen of vragen waar je zelf niet uitkomt. Hij of zij kan dan met je meedenken over de beste oplossing. Soms heb je nog wat meer hulp nodig: bijvoorbeeld bij het voeren van een gesprek met de gemeente of andere instanties. De cliëntondersteuner is onafhankelijk en denkt mee over welke zorg en ondersteuning je kunt krijgen die bij jou of jouw familielid/vriend past. Bijvoorbeeld bij wonen, werken, naar school of dagbesteding gaan, zorg en jeugdhulp.

Niet alleen mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, kunnen onafhankelijke cliëntondersteuning krijgen. Ook hun familieleden hebben daar recht op. Deze ondersteuning is gratis.

Nu hulp of advies nodig?

Bel met de consulenten van MEE Gelderse Poort in Tiel. Je kunt ze bereiken via de Sociale Poort in Tiel, of rechtstreeks: 088 6330000.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear