In de gemeente Hoeksche Waard

_BT Clear

Een dagje meelopen met sociaal werker Bianca

Sociaal werk verbindt mensen met elkaar en zorgt dat zij langer de regie houden over hun eigen leven. Sociaal werkers leggen die verbindingen, kijken naar iemands interesses, talenten en mogelijkheden en helpen mensen hun ideeën en wensen te verwezenlijken in het dorp waar ze wonen. Maar wat dóen ze dan precies? Wij vroegen Bianca, sociaal werker bij Welzijn Hoeksche Waard, een dag uit haar werkweek te beschrijven.

08:00 – 09:45

’s Morgensvroeg check ik eerst mijn mailbox en de berichtjes op mijn werktelefoon en ga daarna door naar The Point in Puttershoek voor Doortrappen. Doortrappen is een fietsgroep die om de 14 dagen een fietstocht maakt en waarbij verkeersveiligheid een belangrijk onderdeel is. Dit is een van de vrijwilligersgroepen die ik coördineer. Ter plaatse gesproken met de vrijwillige fietsbegeleiders over hoe het gaat en nog een kort gesprekje met een deelnemer van Doortrappen gehad alvorens de groep start met de fietstocht.

10:00 – 12:30

Op naar het volgende adres: een afspraak met Els van Veen, één van de initiatiefnemers van De Striensche en Buurthuis Me Mekaer in Strijen. Samen nemen we de plannen voor het buurthuis door. Ik ben betrokken bij dit burgerinitiatief en ondersteun en denk mee op strategisch vlak. Na afloop van de afspraak met Els schuif ik nog even aan bij de bezoekers van het buurthuis voor een kopje koffie en hoor zo wat er bij hen allemaal speelt.

13:00 - 13:30

Tegen 13.00 uur kom ik aan bij het kantoor van Welzijn Hoeksche Waard in Puttershoek en neem even tijd om te lunchen.

13:30 – 17:00

Op kantoor schrijf ik persberichten voor onder andere Gezond Natuur Wandelen en mail deze vervolgens naar diverse kranten en (digitale) media. Ik beantwoord verschillende mailtjes en pleeg nog een aantal telefoontjes, onder meer naar deelnemers voor Samen Bewegen. Dit is een valpreventietraining waarbij ook het sociale aspect een belangrijke rol speelt.

Ik nodig deze mensen uit voor een informatiebijeenkomst die binnenkort georganiseerd wordt voor Samen Bewegen en bespreek met hen de beweegredenen voor deelname aan de 10-weekse training en de verwachtingen die ze ervan hebben.Tussendoor komt er nog een meneer het kantoor binnen met een vraag waarbij ik met hem in gesprek ga en die ik verder kan helpen met een telefoonnummer.

17:00

Eigenlijk is geen enkele werkdag hetzelfde en voor ik er erg in heb is het al het einde van de dag, sluit ik mijn pc en ga naar huis.

Meer weten over wat Welzijn Hoeksche Waard voor u kan betekenen? Kijk dan op onze website www.welzijnhw.nl, mail [email protected] of bel 088-7308900.

_BT Clear

Digitaal vaardiger worden?

Compaan!

In de Hoeksche Waard werken we samen aan een leefomgeving waarin iedereen mee kan doen naar zijn of haar mogelijkheden. De afgelopen jaren is een zekere mate van digitale vaardigheid daarbij belangrijk geworden. Maar hoe word je digitaal vaardig als je nooit hebt geleerd met een computer om te gaan?

_BT Clear

Voor ouderen die graag digitaal vaardiger willen worden, is er daarom het project Compaan. Gemeente Hoeksche Waard, Welzijn Hoeksche Waard en de Bibliotheek Hoeksche Waard hebben hierin de handen ineengeslagen. Met elkaar bieden zij mensen die daaraan behoefte hebben een jaar lang gratis een Compaan tablet aan om in een veilige omgeving kennis te maken met de digitale wereld. Zij kunnen met de tablet gebruikmaken van zorg en digitaal contact onderhouden met familie, vrienden en kennissen. Gedurende een heel jaar worden zij door de samenwerkende partijen financieel en praktisch ondersteund bij het gebruik van de tablet.

In verschillende kernen worden inloopspeekuren georganiseerd om mensen digitaal vaardiger te maken en uitleg te geven over de Compaan. Deze en andere informatie is op te vragen bij: Thamar van der Poel van Welzijn Hoeksche Waard via 0619947044 of [email protected]. En bij Geertje Wiersma van de Bibliotheek Hoeksche Waard via 0186-653432 of [email protected].

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear