_BT Clear

‘Op tijd erbij’ bij beginnende geldproblemen

Als gemeente willen we graag zo veel mogelijk voorkomen dat inwoners van Eindhoven schulden krijgen die moeilijk op te lossen zijn. Daarom zijn we sinds januari dit jaar aan de slag met ‘vroegsignalering’. Dat betekent dat het team ‘Op tijd erbij!’- bestaande uit medewerkers van de gemeente en WIJeindhoven - samen met anderen, inwoners actief en in een zo'n vroeg mogelijk stadium gaat helpen zodat betalingsachterstanden niet oplopen. Meer informatie vind je op eindhoven.nl/optijderbij.


Hulp bij schulden


Groeien de geldzorgen je boven het hoofd en kom je er niet alleen uit? De gemeente kan hulp bieden via een schuldregeling of budgetbeheer. Schuldregeling is gericht op het oplossen van alle schulden. Bij budgetbeheer is het doel om een financiële situatie stabiel te houden door de vaste lasten door te betalen.


Samen met WIJeindhoven wil de gemeente Eindhovenaren met schulden begeleiden. Met een vaste contactpersoon tijdens het hele traject en specialistische hulp. Zo kunnen we inwoners sneller op weg helpen. Meld je eerst bij WIJeindhoven. De contactpersoon van het WIJteam in jouw wijk, de generalist, bekijkt samen met jou hoe je jouw schuldsituatie of andere geldproblemen kunt oplossen. Meer informatie vind je op wijeindhoven.nl.

Hulp voor jongeren


De coronacrisis hakt er flink in. Veel mensen en juist ook jonge mensen worden keihard geraakt. Je mist bijvoorbeeld je vrienden, leuke dingen doen en naar school gaan. Extra balen als je niet meer naar je (bij)baan kunt en geld kan verdienen. Logisch dat je daardoor niet lekker in je vel zit.


Deel je zorgen met anderen, praat erover met ouders, vrienden of docenten. Maar er zijn nog meer mogelijkheden voor hulp. Of je nu kleine of grote zorgen en problemen hebt, twijfel niet om contact te zoeken! Voor meer informatie bezoek eindhoven.nl/hulpvoorjongeren.

Foto: Thomas Meijerman

Extra inkomensondersteuning tijdens Corona

Coronaregelingen


Om inkomensverlies bij werknemers en zelfstandigen op te vangen, heeft het Kabinet een aantal maatregelen genomen. Voor werknemers is er de NOW en voor ondernemers de Tozo. De TONK-regeling is bedoeld voor inwoners die door de coronamaatregelen minder inkomen hebben en daardoor hun noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen.


Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

De TONK-regeling is voor alle Eindhovenaren en dus niet alleen bedoeld voor ondernemers, maar ook voor bijvoorbeeld flexwerkers, medewerkers met een 0-urencontract of mensen in loondienst die minder uren kunnen werken of ontslagen zijn. De voorwaarden en het aanvraagformulier voor Eindhoven zijn te vinden op eindhoven.nl/tonk.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW)

Met NOW krijg je als werknemer je volledige salaris doorbetaald. Jouw werkgever moet de aanvraag indienen.

Ook als oproepkracht met een 0-urencontract kun je zoveel mogelijk worden doorbetaald. Voor uitzendkrachten moet het uitzendbureau de NOW-aanvraag doen. Op de site van de Rijksoverheid vind je uitgebreide informatie: rijksoverheid.nl/now

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo)

Deze tijdelijke extra ondersteuning is bedoeld voor zelfstandige ondernemers die financieel geraakt zijn door de coronacrisis. Voor meer informatie kijk je op: eindhoven.nl/ondernemersloket of bel je
040 23 84 222.

Iedereen doet mee!

Twycer

Enkele honderden mensen maken in onze gemeente gebruik van dak- en thuislozenopvang. Als gemeente willen we hen niet alleen een bed en onderdak bieden, maar ook op weg helpen naar een zelfstandig leven. We streven ernaar om mensen te begeleiden naar werk en zelfstandig wonen of een andere passende woonvorm. Om dat te realiseren hebben we een overeenkomst gesloten met Springplank.

De opvanglocaties die er nodig zijn, spreiden we over onze stad. Op deze manier houden we rekening met alle Eindhovenaren. Iedereen doet mee in onze stad, ook als het even niet gaat. En daar kunnen we in Eindhoven trots op zijn! Wil je meer weten over dak- en thuislozenopvang? Kijk dan op
eindhoven.nl/maatschappelijkeopvang.

In de zomer van 2020 maakte Springplank een video over hoe de maatschappelijke opvang er per 2021 uit zou zien. De nieuwe aanpak is in januari 2021 van start gegaan.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:



_BT Clear