Team Voor Elkaar: één loket voor alle zorgvragen

_BT Clear

Iedereen heeft weleens hulp nodig. In je huis of huishouden, bij de opvoewding, om te kunnen werken of als het gaat om geld. In de gemeente Brummen helpen we elkaar. Familie, buren en vrienden spelen hierbij een belangrijke rol. Vaak vind je zo dichtbij huis een oplossing. Lukt dat niet? Dan biedt de gemeente de juiste zorg en ondersteuning. Team Voor Elkaar is hiervoor hét centrale punt.

Passende steun voor jou

Bij Team Voor Elkaar kun je terecht met al je vragen op het gebied van zorg, welzijn, jeugd, werk en inkomen. Tijdens de spreekuren in Brummen en Eerbeek of telefonisch op 0575 - 568 568. We denken graag mee welke ondersteuning het beste past bij jou en jouw situatie.

Soms is informatie en advies voldoende, soms is meer hulp nodig. Bijvoorbeeld van familie of vrienden. Of via een algemene voorziening zoals het Knooppunt Mantelzorg of een ontmoetingsplek. Lukt dat allemaal niet? Dan kijken we in een ‘keukentafelgesprek’ naar een passende oplossing. Team Voor Elkaar is er voor iedereen en kost je niets.

Contact met Team Voor Elkaar

Heb je een vraag over zorg en welzijn, jeugd of werk en inkomen? Je kunt
Team Voor Elkaar elke werkdag bellen van 9.00 tot 12.00 uur: 0575 - 568 568.

Mailen kan ook: [email protected].

Kom je liever langs?
Je kunt zonder afspraak terecht tijdens de inloopspreekuren:

Brummen, Plein Vijf:
Graaf van Limburg Stirumplein 5

  • maandag 9.00 – 12.00 uur
  • woensdag 9.00 – 12.00 uur

Eerbeek, Servicepunt:
Stuijvenburchstraat 66

  • dinsdag 8.30 – 12.00 uur
  • donderdag 8.30 – 12.00 uur
_BT Clear

Hulp bij jouw vraag om hulp

Jouw vraag staat centraal bij Team Voor Elkaar. Toch kan een beetje hulp van buitenaf fijn zijn. Voor, tijdens of na je contact met Team Voor Elkaar. Daarom is er ‘onafhankelijke cliëntondersteuning’. Hulp voor jou dus, die helemaal los staat van de gemeente. Een onafhankelijke ondersteuner helpt je om jouw vragen of problemen op een rijtje te zetten. Hij of zij geeft je bruikbare informatie en advies.

De ondersteuner kan je helpen om het gesprek met Team Voor Elkaar voor te bereiden. En als wilt, zit hij of zij er ook bij tijdens het gesprek.

Deze onafhankelijke ondersteuning is gratis. Wil je er gebruik van maken? Neem dan contact op met Adviespunt Zorgbelang: 026 – 384 28 26.

Even een steuntje in de rug

Team Voor Elkaar biedt ook kortdurende ondersteuning. Heb je bijvoorbeeld vragen over je relatie, echtscheiding of de opvoeding van je kinderen? Ben je werkloos, arbeidsongeschikt of heb je problemen op je werk of met instanties? Heb je spanningsklachten of stress? Voel je je eenzaam of vind je het lastig om te leven in een andere cultuur? Of heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt? Bij al deze én andere vragen helpt Team Voor Elkaar je om alles op een rijtje te zetten.

Tips en advies

We ondersteunen je maximaal een half jaar. Samen kijken we hoe je je vragen het beste kunt aanpakken. We geven je tips en adviezen, ook bij vragen over je financiële situatie. Heb je echt heel veel aan je hoofd en weet je niet waar je moet beginnen? Dan maken we samen een stappenplan. Kortdurende ondersteuning is er voor iedereen. Je hebt geen verwijzing nodig en het kost niets.

_BT Clear