INFORMATIEKRANT ASSEN

Deze pagina's zijn een bijdrage van bedrijven en organisaties uit Assen e.o.

_BT Clear

EEN OPLEIDING VOLGEN EN TEGELIJKERTIJD GELD VERDIENEN

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Aan het woord is student Natasja Hut. Zij volgt de opleiding Verpleegkundige voor volwassenen in Meppel. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor volwassenen met een vooropleiding in de zorg.

DOORGROEIEN BIJ ELKE WERKGEVER

16,5 jaar lang heb ik gewerkt als voedingsassistent in een verpleeghuis. Via via kreeg ik te horen dat Herbergier Oldeberkoop opgericht zou worden. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een brief gestuurd. In 2013 ben ik daar begonnen als ondersteunende (vergelijkbaar met helpende) en na een jaar werd ik gevraagd om de BBL-opleiding Verzorgende IG te volgen bij Drenthe College. Deze heb ik in 2016 afgerond en al vrij snel werd ik coördinator naast mijn functie als verzorgende IG.

EEN LEVEN LANG ONTWIKKELEN

Nadat ik flink wat ervaring had opgedaan binnen Herbergier Oldeberkoop, werd ik gevraagd om ook de BBL-opleiding Verpleegkundige te volgen. Ik merk dat ik uitdaging en verdieping nodig heb, dus daarom ben ik in 2019 gestart met deze opleiding. Ook deze keer koos ik voor Drenthe College, omdat ik hier een goede ervaring mee had en de school al kende.

NIEUWE FUNCTIE

Het eerste jaar van de opleiding Verpleegkundige zit er nu op. Inmiddels hebben mijn leidinggevenden, de zorgondernemers van Herbergier Olderberkoop, mij gevraagd om waarnemend zorgondernemer te worden. Het lijkt me een mooie uitdaging om deze functie vanaf 1 augustus te vervullen. Inmiddels heb ik een flinke ontwikkeling doorgemaakt!

WAAROM BBL?

Met een BBL-opleiding kan je veel in de praktijk leren en toepassen. Ik raad werken en leren dan ook zeker aan. Wel kost het behoorlijk wat tijd, maar het is het dan ook zeker waard!" ■

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over de opleiding Verpleegkundige voor volwassenen? Natasja of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.
Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie op www.drenthecollege.nl/bbl-studeren/

“VOOR ELK KIND IS HET LEUK OM AF EN TOE TE KUNNEN LOGEREN"

Veel kinderen, ook met een beperking, vinden het een feest om af en toe een dagje uit te gaan of te mogen logeren. Ook voor kinderen die opgroeien in een gezin met een ouder, broer of zus met een beperking is het fijn om er af en toe tussenuit te gaan en leuke dingen te doen. Logeerkring Drenthe biedt jonge mantelzorgers en kinderen met een lichte beperking de mogelijkheid om een dagje of weekend door te brengen bij een vrijwillig gastgezin.

Nico en Marieke zijn sinds kort zo’n gastgezin. Het lijkt ze leuk om iets te betekenen voor een ander kindje. “We hebben er de ruimte voor in ons huis en we hebben er zin in”, aldus Marieke. Ze willen graag een soort oom en tante zijn voor een kind dat in de eigen omgeving geen logeermogelijkheden heeft. En dat is waar Logeerkring Drenthe voor staat. De Logeerkring biedt kinderen uit gezinnen waarin één van de gezinsleden extra zorg nodig heeft, de mogelijkheid om af en toe wat extra persoonlijke aandacht te krijgen. Dat kan een kind of (jong)volwassene zijn, die zelf een lichte beperking heeft. Maar ook een jonge mantelzorger, die opgroeit in een gezin waarin een ouder, broer of zus een beperking of ziekte heeft. ■

MEER INFORMATIE

Wilt u weten wat de logeerkring voor u of uw kind kan betekenen?
Of wilt u zich aanmelden als gastgezin? Neem dan contact op met Tabitha Roosenbrand via [email protected]
of bel 0592 – 30 39 99. Kijk ook op www.logeerkring.nl.
_BT Clear

_BT Clear