Verken Amersfoort op de step

_BT Clear

Je staat in de schaduw in een klein straatje van de binnenstad. De banden worden nog eens goed opgepompt en jullie dagje Amersfoort begint. De stad verkennen op de step: een beleving voor het hele gezin!

Step eerst eens door de binnenstad! Via de hobbelige keitjes door prachtige straatjes ontdek je de mooiste plekken van Amersfoort. Parkeer zeker je step bij het Mondriaanhuis. In het geboortehuis van de Amersfoortse Piet Mondriaan leer je in een bijzondere voorstelling alles over het leven van de beroemde schilder. Het museum won dit jaar zelfs een internationale prijs voor de multimediale show! Step dan eens naar de unieke Koppelpoort, laat je rondleiden en ontdek wat het is om een echte raddraaier te zijn!

Tip: step even een stukje verder naar de brug een neem ook zo’n mooie foto van de middeleeuwse poort! Volg de gracht en step verder langs de oude stadsmuur, die op veel plekken nog mooi bewaard is gebleven. Gun je benen even wat rust en drink een kopje koffie of kom lunchen op één van de zonnige pleinen en terrassen in de binnenstad!

Na al het steppen is er maar één plek waar je het best kunt uitwaaien: beklim de Onze Lieve Vrouwetoren en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de hoogste plek van Amersfoort! Vanaf hier zie je wat er ook buiten de binnenstad nog te ontdekken is. Step bijvoorbeeld de prachtige route door de Soesterduinen, één van de mooiste zandverstuivingen van Nederland of duik de natuur in op de Leusderheide of het bos van Den Treek.

Foto: EnSanne

Foto: Kostas Brejaart

Sluit de dag ontspannen af met een barbecue bij het stadsstrand Zandfoor t aan de Eem of kies één van de 100 pannenkoeken bij pannenkoekenhuis Den Potsenmaeker!

Op www.tijdvooramersfoort.nl/step-events zie je meer informatie over het huren van een step. Bij Step Events hebben ze ook de leukste routes voor je klaarliggen! Ben je klaar voor een actief dagje Amersfoort?


Voor de durfals

De echte avonturiers kunnen hun hart ophalen in bos Birkhoven. Trek een camouflage-overall aan en ga het lasergame gevecht aan. Kruip als een tijger door de struiken of ga het gevecht aan om de houten toren! Welk team is in staat om zijn missie te voltooien? Als de vrede weer is teruggekeerd zoek je gezellig een plekje bij de bosvijver voor een heerlijke picknick. Vlakbij het bos is ook Superfun. Bij dit kinderparadijs is een gaaf hoogteparcours voor de durfals, of ga je de uitdaging aan om te ontsnappen uit de escape room? Sluit de dag af met een gezellige hap bij de Kabouterhut of ga de binnenstad in voor één van de vele gezellige restaurants.

Recreatiekrant 2018 regio utrecht

_BT Clear