_BT Clear

Verken regio Amersfoort
op de fiets

In de omgeving van Amersfoort kun je heerlijk genieten van de mooie natuur. Of je nou wilt fietsen door de polders, door de bossen of langs de rivier: dé ultieme ervaring voor een dag op de fiets is de Eemlijn. Deze bijna negentig jaar oude boot is een begrip in de regio. De fietsboot vaart gedurende de lente en zomer vanuit de Eemhaven in Amersfoort via Soest, Baarn en Eemdijk naar de eindbestemming, die wisselt tussen Huizen of Spakenburg. Stap met je fiets op waar je wil, en stap af waar je wil fietsen. Er zijn talloze combinaties mogelijk. Leuke fietsroutes langs de Eemlijn zijn op de boot aanwezig, maar op www.vvvamersfoort.nl/fietsroutes vind je ook veel mooie tochten. Stap bijvoorbeeld uit bij de Eemdijk en fiets een deel van de route Nijkerk, Eemdijk en Amersfoort. In ongeveer drie uur leg je 52 kilometer af. Je fietst door de rustgevende polders langs zeldzame begroeiing en allerlei mooie vergezichten.

Uitwaaien op de terugweg

Heb je er al een flinke tocht op zitten? Neem dan de boot op de terugweg! Kom het laatste stukje lekker uitwaaien op de boot. De Eemlijn vaart in alle rust door de meanderende Eem, terwijl je geniet van het uitzicht onder het genot van een kopje koffie of thee. Is de Eemhaven je eindhalte? Kom dan gezellig shoppen in Amersfoort. Of drink wat op een terrasje op één van de mooie pleinen. Op de Hof en het Lieve Vrouweplein kun je heerlijk genieten in de lentezon na een mooie fietstocht. Verken de regio op de fiets en ontdek het mooie Amersfoort en haar natuur.

Fietsroute ‘De Stijl’

Behalve de mooie natuur is er in regio Amersfoort ook veel bijzondere architectuur te zien. In 2017 is er in het kader van het Mondriaanjaar een fietsroute ‘De Stijl’ gemaakt. De route is 15 kilometer lang en leidt langs onder andere het Mondriaanhuis en het Rietveldpaviljoen. Ook fiets je langs indrukwekkende villa’s en monumenten die door Rietveld zijn ontworpen. Bereid je voor op een klim: veel monumenten langs de route staan op de Amersfoortse berg. Ben je benieuwd naar de architectonische hoogstandjes in Amersfoort, kijk dan snel op www.vvvamersfoort.nl/stijlroute en fiets de route ‘De Stijl’!

_BT Clear

Recreatiekrant 2018 regio utrecht

_BT Clear