Veilig uitgaan,

dat doen we samen!

_BT Clear

Een avondje uit is vaak gezellig. Vooral als u naar een van de vele leuke uitgaansgelegenheden in Hilversum gaat. U ontmoet vrienden of vriendinnen in een ontspannen sfeer, neemt een lekker drankje en waagt misschien een dansje (of twee) op de dansvloer. Meestal blijft het lang gezellig in de stad, maar incidenteel gaat het weleens mis. Helaas komen geweldpleging, overlast en vernielingen rond horecagelegenheden soms voor. De gemeente draagt veiligheid in het uitgaanscentrum hoog in het vaandel en tolereert misdragingen niet.

In de gemeente Hilversum werken we met een breed pakket aan maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan interventies, gericht op het tegengaan van agressie in het uitgaansleven. We voeren een consequent alcohol- en drugsbeleid, stellen regels, leggen ontzeggingen op en lette n op een goede uitvoering van het deurbeleid. Belangrijke maatregelen om de veiligheid te vergroten zijn ook acties om ouders meer te betrekken, inzet van extra politie en cameratoezicht. De gemeente Hilversum zet in op een combinatie van al deze maatregelen en acties om misdragingen een halt toe te roepen. Snel, daadkrachtig en effectief de veiligheid verbeteren, dat is ons doel. Maar ook om de inzet en resultaten nadrukkelijker te communiceren, zodat beeldvorming evenwichtig is.

Maatregelen en acties

De maatregelen voor een gezellig en veilig uitgaansgebied zijn divers. Zo is de politie nadrukkelijk aanwezig in het uitgaansgebied en schenkt de horeca geen alcohol aan jongeren onder de 18. Op straat is het drinken van alcohol verboden, evenals wildplassen. Notoire raddraaiers kunnen door de gemeente een gebiedsverbod opgelegd krijgen, en de horeca mag hen de toegang weigeren door middel van een collectieve of individuele horeca-ontzegging.

Cameratoezicht en handhaving

Cameratoezicht in het uitgaansgebied werkt. Dat hebben we de afgelopen jaren gemerkt. Op diverse plekken hangen camera’s, waaronder in de Groest, in het stationsgebied en op het Langgewenst. Cameratoezicht heeft al geleid tot het (tijdig) signaleren van onregelmatigheden én tijdig ingrijpen. Vooral toezicht en handhaving tijdens uitgaansavonden verloopt volgens de politie efficiënter als gevolg van het cameratoezicht. Camerabeelden van delicten zijn ook bruikbaar bij de opsporing van daders en mogen in dat verband ook dienen als wettig bewijsmateriaal.

Meld overlast

Het uitgaan in Hilversum brengt gezelligheid en soms ook overlast met zich mee. Deze overlast willen we zo veel mogelijk tegengaan. Neemt het toch onacceptabele vormen aan, dan verzoeken wij u te bellen met 0900 - 8844. In geval van nood of verdachte situaties belt u 112. Anoniem melden kan ook. Bel 0800 - 7000. De inzet van politie en gemeente wordt mede vormgegeven aan de hand van de signalen die we van u ontvangen.

_BT Clear

Huiselijk geweld stopt niet vanzelf

Veilig Thuis Regio Gooi- en Vechtstreek is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, ouderenmishandeling en kindermishandeling. Veilig Thuis is er als uzelf slachtoffer bent, als u zich zorgen maakt omdat iemand anders (misschien) slachtoffer is, of als u zelf geweld gebruikt. U kunt bij Veilig Thuis terecht! Iedereen kan (anoniem) advies vragen of een melding doen bij Veilig Thuis over een vermoeden van huiselijk geweld bij kinderen, volwassenen of ouderen.

Aantal feiten

  • 1 op de 20 ouderen heeft te maken met ouderen mishandeling.
  • Ieder jaar wordt 1 op de 10 volwassenen in Gooi en Vechtstreek slachtoffer van huiselijk geweld.
  • In elke klas zit wel een kind dat thuis wordt mishandeld.
  • Geen blauwe plekken? Geweld is vaak niet zichtbaar.
  • Financieel misbruik is een vorm van ouderenmishandeling.
  • Geweld is vaak het gevolg van onmacht.
  • Plegers zijn ook slachtoffers.

Wat doet Veilig Thuis?

Veilig Thuis geeft advies over wat u zelf kunt doen als er (misschien) sprake is van huiselijk geweld. Veilig Thuis ondersteunt alle betrokkenen. Veilig Thuis onderzoekt wat er aan de hand is. Veilig Thuis organiseert de juiste hulp. We zorgen samen met u dat er een veilige situatie komt. Wilt u meer informatie over Veilig Thuis? Kijk op www.veiligthuisgv.nl of bel 0800-2000 (gratis)

Ik maak me zorgen, wat nu?

  1. Maakt u zich zorgen over uzelf of iemand anders? Bel voor deskundig advies naar Veilig Thuis via 0800-2000 (gratis). Vragen stellen kan zonder jezelf bekend te maken.
  2. Wilt u een melding doen, dan houdt Veilig Thuis uw naam geheim voor degene over wie de melding gaat, als u dat wilt. Dit geldt niet voor professionals die melden.
  3. Is er sprake van een onveilige situatie of een crisis en heeft u direct hulp nodig? Bel Veilig Thuis, zij zijn 24 uur per dag bereikbaar en komen als het nodig is. Bij direct gevaar, bel dan met 112.
_BT Clear

_BT Clear