Samen pakken we het aan

Schulddienstverlening

Kunt u niet meer aan uw financiële verplichtingen voldoen? Schulddienstverlening van de gemeente Venray kijkt samen met u naar mogelijke oplossingen.

U krijgt eerst algemene informatie tijdens een collectieve bijeenkomst en daarna maakt u een persoonlijk dossier. Binnen vier weken volgt een persoonlijk intakegesprek en wordt er samen met u een plan van aanpak opgesteld. Maatwerk is hierbij belangrijk, want iedereen is anders. Misschien heeft u voldoende aan informatie en advies. Misschien zijn er zaken die eerst gestabiliseerd moeten worden. Als een schuldregeling voor u van toepassing is, zal deze worden gestart op het moment dat u aan alle voorwaarden voldoet. Deze schuldregeling duurt drie jaar. Aan schuldeisers wordt dan verzocht om een deel van uw schuld kwijt te schelden. Het is pas gelukt, als alle schuldeisers meewerken. Coaching en begeleiding in het omgaan met uw financiën is een belangrijk onderdeel tijdens het hele traject.

Inloopspreekuur Hulp bij financiën

Elke maandag is er een inloopspreekuur voor iedereen met een financiële vraag. Met een paar tips of een praktisch advies kunt u financiële rampspoed namelijk in veel gevallen eenvoudig voorkomen. Sommige mensen zien er bijvoorbeeld tegenop om zaken via internet te regelen, anderen hebben meer moeite met het begrijpen van brieven. Voor dit soort zaken en meer houdt de gemeente Venray elke maandag van 16.00 – 19.00 uur het inloopspreekuur Hulp bij financiën in het gemeentehuis.
Venray, focus op mensen
 
_BT Clear